Piektdiena, 10.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Maija, Paija;

Dziesmu vakarā Latvijas 1. Rokkafejnīcā uzstāsies Mikus Straume

EasyGet.lv, 04.06.2012. 10:54

Ir dziesminieki, kuru daiļradi var droši salīdzināt ar tēlotājmākslu. Viņu dziesmas ir kā mazliet sirreālas gleznas. Koncerti - galerija, pastaigā, pa kuru klausītājs/skatītājs izstaigā veselu dzīves ceļu, emociju gammu, kuras skaņās pazūd laiks, ir tikai šeit un tagad, ir tikai bezgalīgi plaša skaņu un vārdu straume. Galerijas gleznas nav statiski ierāmētas, tās saplūst viena ar otru, un klātbūtnes sajūta saplūšanas procesā ir tik dzīva un paliekoša, līdzdalība tik paņemoša, ka tuvinās meditācijas seansa noskaņai.
Dziesmu vakarā Latvijas 1. Rokkafejnīcā uzstāsies Mikus Straume

Tādas sajūtas pārņem ikreiz, kad uz skatuves ir dziesminieks Mikus Straume. 6. jūnijā plkst. 19.00 Latvijas 1. Rokkafejnīcas „Reiterna nams" mazajā zālē, Rīgā, Mārstaļu ielā 2/4, kārtējā dziesmu vakarā Mikus Straume aicinās savas pasaules apceļošanas piedzīvojumā, informē Imants Kulinskis.

Pats Mikus par savām dziesmām saka tā: „Tās vienkārši ir, un vien ar savu būšanu aicina būt uzklausītām, kaut uz to arī nebūt nepretendē. Tādēļ ar tīru sirdsapziņu varu apgalvot, ka būtnes, kurām arī rodas saistošs tas, kas man, spēlējot instrumentu un dziedot izpildās, ir mani draugi, jo draugs jau ir tik vien kā tas, ko satiekot tu jūti kā saticis daudz ko no sevis (jau apzinātu vai vēl ne). Un pēkšņi, tik patiesi izklausās tik šķietami pretrunīgie vārdi, ka Tevi satiekot ir sajūta, ka satieku Sevi, sevi nesatiekot. Sevi, sevi nesatiekot, visbiežāk satieku, kad izpildot vārdiski melodiskās kompozīcijas pats kļūstu tām viskvēlākais klausītājs. Ar to pietiek, bet, ja kāds vēl rod sevī vēlmi piebiedrot savu klātbūtni dziesmu vibrācijām, par iespēju šajā rezonansē būt un atrasties kļūstu divtik pateicīgs."

Ieeja - par ziedojumiem.

Dziesmu vakari (www.dziesmuvakari.lv) – latviešu dziesminieku tikšanās ar klausītājiem – notiek katru trešdienu plkst. 19.00 Latvijas 1. Rokkafejnīcas mazajā zālē Reiterna namā (Mārstaļu ielā 2/4).

Dziesmu vakarus rīko Latvijas Mūzikas atbalsta fonds sadarbībā ar Latvijas 1. Rokkafejnīcu (www.rockcafe.lv) un SIA RJK. Informatīvi atbalsta Austras biedrība (www.austrasbiedriba.lv).

Foto: Sajūtu dziesminieks Mikus Straume. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV