Piektdiena, 10.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Maija, Paija;

Mikus Straume ielūdz uz autorvakaru

EasyGet.lv, 05.09.2012. 13:49

10. septembrī plkst. 19:00 Raiņa un Aspazijas mājā dzejas dienu ietvarā uz autorvakaru aicina jaunais dzejnieks/ bards Mikus Straume, kura dziedātās dziesmas ar paša vārdiem un melodijām jau daudzkārt un daudzviet pulcējušas pilnas telpas klausītāju, informē muzeja vadītāja Gaida Jablovska.

Mikus Straumes rokrakstu atpazīstamu dara izteikti filozofiskie, liriskie dziesmu teksti, kas nepārprotami balstās nopietnā garīgā praksē un pārsteidzoši stabilā, labestīgā un gaišā pasaules ainā. Melodiju ietvarā trāpīgi uzdotie jautājumi kļūst par svētsvinīgām meditācijām un eksistenciālu piedzīvojumu, iemantojot mūsu dzīves pamatus atkailinošu un vienlaikus apliecinošu skanējumu.

Mikus Straume dzimis 15.06.1987. Rīgā, strādājis animācijas filmu režijā, piedalījies daudzos mūzikas festivālos un dziesminieku saietos, šobrīd strādā pie sava pirmā mūzikas albuma studijas ierakstiem.Papildus nianses dziesmām dod Jāzepa Podnieka izsmalcinātā flautas, ukuleles u.c. instrumentu spēle.Pēc pasākuma neliela parunāšanās pie tējas vai kafijas krūzēm, priecāsimies arī par līdzatnestiem gardumiem.

17. septembrī plkst. 19:00 uz savu autorvakaru aicina Valdis Ābols, pirmsatmodas laiku folkgrupas "Akcents" daudzu dziesmu vārdu un mūzikas autors, gaidāma arī "Akcenta" vijolniece Anda Beitāne.

Ieeja - bez maksas, ziedojumi - brīvprātīgi.

Raiņa un Aspazijas muzejs atrodas Rīgā, Baznīcas ielā 30.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV