Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Palladium uzstāsies ģitāras virtuozs Stīvs Vejs

EasyGet.lv, 13.07.2012. 11:28

26. oktobrī koncertzālē "Palladium" uzstāsies ģitāras virtuozs, komponists un dziedātājs, trīs "Grammy" balvu ieguvējs Stīvs Vejs, informē koncerta rīkotāji "Makroconcert".
Palladium uzstāsies ģitāras virtuozs Stīvs Vejs

Stīvs Vejs dzimis 1960. gadā ASV. Bērnībā viņš mācījies ģitārspēli pie Džo Satriani un jau divdesmit gadu vecumā pēc leģendārā Frenka Zapas aicinājuma uz vairākiem gadiem pievienojies viņa grupai gan koncertturnejās, gan albumu ierakstos, izpildot ģitāras un dažkārt arī vokāla partijas. Vēlāk viņš sadarbojies arī ar "Alcatrazz", Deividu Lī Rotu, "Whitesnake", Elisu Kūperu, līdz nodevies solokarjerai.

Par savu darbu Vejs saņēmis visaugstāko novērtējumu, ko apliecina neskaitāmie tituli un balvas, pēdējā no tām – prestižā "Les Paul Award" tiek pasniegta mūziķiem, kas sasnieguši īpašu virtuozitāti. Piešķirot šo balvu, Stīvs Vejs raksturots kā augstākās klases mūzikas alķīmiķis, kura daiļradi ir neiespējami iekļaut viena stila robežās.

Šogad Vejs izdevis savu sešpadsmito solo albumu ar nosaukumu "The Story of Light". Kopumā mūziķis piedalījies vairāk nekā 60 albumu ierakstos. "The Story of Light" turpina iepriekšējā studijas albuma "Real Illusions: Reflections" aizsākto stāsta pavedienu - tas lielākoties ir instrumentālu kompozīciju apkopojums, dažās no dziesmām pieaicinātas viesvokālistes Eimija Manna un Beverlija Maklellana.

Kā atgādina koncerta organizatori, Vejs pazīstams ne vien ar izcilo ģitārspēli, bet arī ar savām interesantajām ģitārām, kuras vairākkārt maina viena koncerta laikā. Publikai par prieku viņš izmanto visdažādāko krāsu un formu instrumentus un šad tad spēlē arī 19 kilogramus smago trīsgrifu ģitāru.

Iepriekš Stīvs Vejs Rīgā viesojies 2005.gadā "Real Illusions: Reflections" koncertturnejas laikā.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties visās "Biļešu Servisa" tirdzniecības vietās. Biļešu cena – no 18 latiem.

Foto: Stīvs Vejs. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV