Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Stīva Veja koncertu iesildīs uzlecošā zvaigzne Beverlija Maklellana

EasyGet.lv, 22.10.2012. 17:41

26. oktobrī koncertzālē Palladium notiks ģitāras virtuoza, trīs Grammy balvu ieguvēja Stīva Veja koncerts, kura laikā mūziķis iepazīstinās ar savu jaunāko albumu "The Story of Light". Koncertā kā iesildītāja uzstāsies amerikāņu dziedātāja Beverlija Maklellana, informē  "Makroconcert Latvija" sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Keiša.
Stīva Veja koncertu iesildīs uzlecošā zvaigzne Beverlija Maklellana

Beverlija Maklellana (Beverly McClellan) ir spēcīgas un neparastas balss īpašniece, kas atpazīstamību guvusi, piedaloties vērienīgajā ASV TV šovā "The Voice" un iekļūstot tā fināla četriniekā. Beverlija ne vien dzied, bet arī lieliski spēlē ģitāru, klavieres, trompeti, mežragu, mandolīnu, ukuleli, basģitāru, kā arī dažādas perkusijas.

Beverliju Maklellanu mūzikas kritiķi jau paguvuši salīdzināt ar Etu Džeimsu, Dženisu Džoplinu un Boniju Raitu, pareģojot dziedātājai nozīmīgu lomu nākotnes rokmūzikā. Šobrīd viņa izdevusi savu piekto solo albumu.

Stīvs Vejs pirmoreiz dzirdējis Beverliju Maklellanu dziedam kādā no pasākumiem, uz kuru abi bijuši uzaicināti. Pēc viņas uzstāšanās mūziķis devies ar dziedātāju iepazīties un uzslavējis viņas sniegumu. Drīz pēc tam sekojis uzaicinājums piedalīties Veja dziesmas "John the Revelator" tapšanā, kā arī piedāvājums doties "The Story of Light" pasaules koncertturnejā.

Komponists, ģitārists un dziedātājs, trīs Grammy balvu ieguvējs Stīvs Vejs (Steve Vai) dzimis 1960.gadā ASV. Bērnībā viņš mācījies ģitārspēli pie Džo Satriani, bet divdesmit gadu vecumā pēc leģendārā Frenka Zapas aicinājuma uz vairākiem gadiem pievienojies viņa grupai gan koncertturnejās, gan albumu ierakstos, izpildot ģitāras un dažbrīd arī vokāla partijas. Vēlāk viņš sadarbojies gan ar "Alcatrazz", gan Deividu Lī Rotu, gan "Whitesnake", gan Elisu Kūperu, līdz nodevies spīdošai solokarjerai.

Šogad Vejs izdevis savu sešpadsmito solo albumu ar nosaukumu "The Story of Light". Kopumā mūziķis piedalījies vairāk kā 60 albumu ierakstos. "The Story of Light" turpina iepriekšējā studijas albumā "Real Illusions: Reflections" aizsākto stāsta pavedienu. Vejs pazīstams ne vien ar izcilo ģitārspēli, bet arī ar savām interesantajām ģitārām, kuras vairākkārt maina viena koncerta laikā.

Iepriekš Stīvs Vejs Rīgā viesojies 2005. gadā.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties visās "Biļešu Servisa" tirdzniecības vietās.

Foto: Beverlija Maklellana. Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV