Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

"Oranžās brīvdienas" nāk klajā ar jaunu diskotēku

EasyGet.lv, 20.07.2012. 13:38

"Jauno latviešu diskotēka" - tieši tā sauc latviešu turbofolka grupas Oranžās brīvdienas (OB) jaunāko singlu, trešo no šogad iznākušā studijas albuma "Spīd".
"Oranžās brīvdienas" nāk klajā ar jaunu diskotēku

Dziesmā skartas visai sociāla rakstura tēmas - jaunieši, izklaide un latviešu emigrācija uz Īriju, neslēpj OB runasvīrs un dziesmas autors Ints Ķergalvis jeb Speiss. "Pēdējos koncertos dziesma gūst arvien lielāku atsaucību. Cilvēkiem jāpierod. Tā ir bijis ar lielāko daļu mūsu skaņdarbu. Bijām pārsteigti, ka dziesma Sociālā taisnīguma vārdā guva tik lielus panākumus, kas nebūt nav tā mūsu aktīvākā un dejojamākā kompozīcija. Cilvēki zina piedziedājumu, daži visu tekstu, un tas katram autoram ir lielākais novērtējums," tā I.Ķergalvis.

Šobrīd OB strādā pie nākamā studijas albuma. To iecerēts izdot nākamā gada pavasarī tradicionāli grupas dzimšanas dienai par godu. Taču, vai iecere īstenosies, pagaidām spriest pāragri, jo puiši nekādā ziņā nemēģināšot darbu sasteigt. Lielākā daļa muzikālā materiāla jau esot gatava, taču priekšā arī apjomīgs ierakstu process, kas varētu sākties rudens pusē. Vairākas kompozīcijas no topošā albuma publikai būs vienreizēja iespēja dzirdēt festivālā Laba Daba, kur OB uzstājas 4.augustā. Savukārt jau rīt, sestdienas vakarā oranžā karavāna kopš ilgāka pārtraukum piestās dzimtajā pilsētā, Kuldīgā, kur kopā ar grupu Resnie putni un Robertu Gobziņu spēlēs nakts balli Pilsētas laukumā.



Foto: Oranžās brīvdienas festivālā Pīlādzis 2012. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV