Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Positivus festivālā apskatāmi 5 vides mākslas objekti

EasyGet.lv, 21.07.2012. 15:47

Jau trešo gadu Tele2 kopā ar Positivus rīkoja konkursu jaunajiem māksliniekiem ar mērķi radīt radošus un interaktīvus vides objektus par tēmu „Piedalies un dalies". Ekspertu žūrija no 70 iesniegtajiem darbiem, kas ir rekordaugsts pieteikumu skaits, atlasīja piecus labākos – Gaits Burvis ar darbu „Redzu! Redzu! Redzu!", Oskars Zāraks un Atis Jansons ar darbu „Dalies ar savu klātbūtni un vairo prieku!", Oskars Pavlovskis, Liene Jonīte un Ints Menģelis ar pozitīvo kaleidoskopu, Iveta Heinacka ar darbu „līdz ar vēju...", kā arī Ērika Skābarža radītie lielformāta cilvēki – marionetes.
Positivus festivālā apskatāmi 5 vides mākslas objekti

Gaits Burvis ar darbu „Redzu! Redzu! Redzu!" burtiskā nozīmē piešķirs dabai acis un ikvienam festivāla apmeklētājam parādīs, ka daba ir visur un smaidot mūs vēro ik uz soļa. Autora vides mākslas objekti būs novietoti pa visu festivāla teritoriju, daži no tiem būs statiski, bet daži pēkšņi parādīsies vietās, kur apmeklētāji tos vismazāk gaidīs. Aizraujošu, festivālā līdz šim nepieredzētu uguņošanu sagādās Oskars Zāraks un Atis Jansons ar darbu „Dalies ar savu klātbūtni un vairo prieku!". Bērnības pozitīvās emocijas un prieku pasākuma apmeklētājiem atgādinās Oskars Pavlovskis, Liene Jonīte un Ints Menģelis, kuri izveidojuši krāsainu kaleidoskopu. Ivetas Heinackas darbs tiks izstādīts jūras krastā un ļaus baudīt festivālu „līdz ar vēju...", bet neapjukt plašajā festivāla teritorijā palīdzēs Ērika Skābarža radītie lielformāta cilvēki – marionetes, kas vienmēr norādīs pareizo virzienu, izklaidēs festivāla viesus un radīs daudz pozitīvu emociju.

Pieci konkursa laureāti no Tele2 saņēma finansējumu, kopumā līdz 2500 latiem, vides objektu realizēšanai un 4 ielūgumus uz festivālu. Žūrijas favorīts saņems papildu simpātiju balvu no Tele2. Konkursa žūrijas sastāvā bija Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, Modes mākslas katedras vadītājs, vides mākslas eksperts Aigars Bikše, Positivus festivāla organizatori, uzņēmuma Tele2 un sponsorēšanas aģentūras SponsorKing pārstāvji.

Tele2, kā festivāla ģenerālsponsors, ir kopā ar Positivus gandrīz no festivāla pirmsākuma, jau 5 gadus, palīdzot tam no neliela pasākuma kļūt par nozīmīgāko mūzikas un mākslas notikumu Baltijā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV