Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Biļetes uz Mumiy Troll koncertu par puscenu

EasyGet.lv, 23.07.2012. 10:25

Viens no spilgtākajiem Rīgas svētku pasākumiem būs Krievijas slavenās grupas „Mumiy Troll" koncerts 19. augustā, kas notiks „Arēnā Rīga". Tikai vienu nedēļu – no 23. līdz 29. jūlijam 1000 biļetes uz to varēs iegādāties par puscenu, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.
Biļetes uz Mumiy Troll koncertu par puscenu

Biļetes var iegādāties „Biļešu servisa" kasēs, kā arī interneta vietnē: www.bilesuserviss.lv, un Rīgas tūrisma informācijas centrā - Rātslaukumā 6. Vēlāk biļešu cena būs no četriem līdz desmit latiem. Koncertu „iesildīs" grupas „Run Run Run" (ASV) un „Losers" (Lielbritānija).

Sirsnīgie dumpinieki „Mumiy Troll" nenoliedzami ir spilgtākā mūsdienu Krievijas rokgrupa - viņu pazīšanās zīme ir neparastais vokāls, enerģijas pilnās uzstāšanās koncertos un festivālos un, protams, īpašais, tikai „Mumiy Troll" raksturīgais mūzikas stils - rockapops! Grupas līderis izvēlējies šo jaunvārdu, lai pārtrauktu nebeidzamās žurnālistu un kritiķu diskusijas par to, vai „Mumiy Troll" daiļrade pieskaitāma popmūzikai vai rokmūzikai, līdz ar to uzsākot jaunu muzikālu virzienu, kuram pēc tam sekojuši daudzi jaunie mūziķi.

Grupas „Mumiy Troll" sastāvā ir četri dalībnieki - Iļja Lagutenko (vokāls, ģitāra, teksti, mūzika), Jurijs Cālers (ģitāras, taustiņinstrumenti), Jevgēņijs Zviģonijs (bass) un Oļegs Pungins (bungas). Grupa „Mumiy Troll" izdevusi astoņus studijas albumus, ieguvusi neskaitāmas mūzikas balvas un titulus un uzstājusies kupli apmeklētos koncertos gan Krievijā, gan ārpus tās robežām, tai skaitā arī Rīgā.

Kā zināms, grupai „Mumiy Troll" izveidojusies lieliska sadarbība un draudzība ar vairākiem Latvijas mūziķiem, piemēram, vienu no grupas dziesmām latviešu valodā iedziedājusi Linda Leen, arī grupas videoklipi vairākkārt filmēti Latvijā.

Kopš šā gada maijā „Mumiy Troll" devušies apkārt pasaulei uz slavenā burukuģa „Sedovs" klāja, kur strādā pie jauna albuma. Pa ceļam grupa koncertēs ostas pilsētās Somijā, Vācijā, Francijā un citās valstīs, tai skaitā tieši Rīgas svētkos iegriezīsies arī Latvijā, lai sniegtu koncertu. Plānots, ka uz kuģa tapušais albums iznāks 2013. gadā vienlaikus ar filmu, kurā būs dokumentēti grupas piedzīvojumi šī ceļojuma laikā.

Indie roka grupa „Run Run Run" no Losandželosas, kas koncertēs kopā ar „Mumiy Troll" sākusi savu popularitātes gājienu 2005. gadā, pateicoties žurnāla „Billboard" atzinīgajam novērtējumam. Grupas sastāvā ir Ksanders Smits (vokāls, ģitāra), Niks Speks (bass), Dūgs Palmers (ģitāra), Fransisko DeKuns (bungas) un Aleks Speks (taustiņinstrumenti, perkusijas). Grupas uzstāšanos vienmēr pavada neparasts gaismu šovs. Kā atzinuši mūzikas kritiķi „Run Run Run" daiļradē popmūzika saplūst ar psihedēlisku ģitāru skanējumu, bet viņu balsis atgādina „The Beatles". Kopš kopīgas koncerttūres pa ASV, grupa „Run Run Run" cieši sadarbojas ar „Mumiy Troll" un bieži uzstājas kopā.

Savukārt britu dance-rock žanra pārstāvji „Losers" ir grupu „The Cooper Temple Clause", „YourCodeNameIs", „Milo", „Young Legionnaire" un „Oceansize" dalībnieku kopprojekts. Grupā darbojas Toms Belamijs (ģitāra, vokāls), Pols Mallens (ģitāra, taustiņinstrumenti, vokāls), Marks Herons (bungas un perkusijas), Edijs TM (DJ) un Džems Godfrijs (taustiņinstrumenti). Viņu pirmo albumu „Beautiful Losers" žurnāls „Mixmag" atzina par mēneša ierakstu, un arī vairāki citi Lielbritānijas izdevumi neskopojās ar atzinīgu vērtējumu. Nesen izdots otrs albums, un grupas „Losers" tuvākajos plānos ietilpst uzstāšanās vairākos festivālos, kā arī viesošanās Rīgā.

Koncertā Rīgas svētku laikā skatītājiem būs lieliska iespēja novērtēt gan visu trīs grupu jaunāko veikumu, gan dziedāt līdzi iemīļotākajiem grupas „Mumiy Troll" hītiem, kas radīti pirms vairākiem gadiem. Protams, neizpaliks arī dažādi muzikāli pārsteigumi. Koncertu ar Rīgas domes un Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja atbalstu organizē „Makroentertainment".

Foto: Mumiy Troll. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV