Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Rīgas svētkus noslēgs Uģa Prauliņa dziesmu cikls

EasyGet.lv, 01.08.2012. 10:13

19. augustā plkst. 21.30 Rīgā 11. novembra krastmalā Rīgas svētku ietvaros notiks Uģa Prauliņa dziesmu cikla pirmais publiskais atskaņojums.
Rīgas svētkus noslēgs Uģa Prauliņa dziesmu cikls

Rīgas svētki šogad noris Hanzas zīmē, piedāvājot apjomīgu svētku programmu pilsētas centrā un priekšpilsētās. Krastmalas svētku programmā Daugavmalā, 11. novembra krastmalā režisors Uģis Brikmanis un diriģents Romāns Vanags aicina uz komponista Uģa Prauliņa dziesmu ciklu Rīgas apvienotajiem koriem un deju kolektīviem – 500 dziedātājiem un 300 dejotājiem. Koncertuzvedums "Rīga, mana baltā Rīga" ir Rīgas Brīvostas pārvaldes dāvana rīdziniekiem un viesiem pilsētas svētkos. Koncertuzvedumam kopmēģinājumi jau notikuši, diriģenti un horeogrāfi iestudē lielkoncerta partitūras un skatuves zīmējumu, strādājot ar dalībniekiem individuāli.

Koncerta programma piedāvās 15 tautas dziesmu apdares, kā arī dziesmas ar Ausekļa un Ojāra Vācieša vārdiem. Uzvedumā piedalās solisti Ance Krauze un Zigfrīds Muktupāvels. Mākslinieciskais vadītājs Romāns Vanags, horeogrāfisko zīmējumu veido Agris Daņiļēvičs, Jānis Purviņš un Jānis Ērglis. Pieredzējusī radošā komanda pagājušajā gadā iemantojusi plašu skatītāju atzinību ar koncertuzvedumu Mežaparka Lielajā estrādē "Meistars. Dziesma. Leģenda", pulcējot 8 000 dalībniekus un 18 tūkstošus skatītāju. Svētku uzvedumā "Rīga, mana baltā Rīga" publika tiksies arī ar Rīgas 810 gades lielkoncerta virsdiriģentiem Intu Teterovski un Ivaru Cinkus.

Režisors Uģis Brikmanis Uģa Prauliņa dziesmu ciklu raksturo kā enerģijas pilnu mūziku, kas enerģētisko lādiņu smēlusies no tautas dziesmas, no Ojāra Vācieša kaismīgās dzejas un laikmetīgās mūzikas ritmiem ar īstu etno roka spēku. "Rīgas svētku lielkoncerta koncepcija vienos spēcīgo dziedātāju, dejotāju, solistu un mūziķu enerģētiku," uzsver režisors.

augustā krastmalā paredzēta plaša svētku programma visas dienas garumā ar 3 000 dalībnieku piedalīšanos, ar ceļojumu Hanzas laikā perkusionistu izpildījumā, deju maratonu, senās mūzikas un deju programmām. Rīgas svētkos notiks 100 Rīgas skaistāko suņu parāde, gaisa akrobātu un heliosfēru šovs, ielu sports, Rīgas cirka mākslinieku uzstāšanās, grupas Dzelzs vilks koncerts, skanēs Baha vokalīzes operas solistes Evitas Zālītes priekšnesumā, gaidāmi Tērvetes muzeja bruņinieku grupas paraugdemonstrējumi, saksofonu kvarteta uzstāšanās, avio šovs, krāšņs svētku gājiens pūtēju orķestru pavadījumā, dūdu un kokļu grupas Auļi koncerts, Dailes teātra dziedošo aktieru koncerts un citi svētku pārsteigumi.

11. novembra krastmalā 19. augustā vienlaicīgi darbosies trīs svētku skatuves un deju grīda. Režisora Uģa Brikmaņa svētku uzvedumā uz Hanzas kuģa komandtiltiņa aicināti Rīgas teātru aktieri; Marija Bērziņa un Juris Kalniņš, Dita Lūriņa un Mārtiņš Egliens.

Rīgas svētki, pēc pilsētas astoņsimtgades svinībām, jau vienpadsmito gadu pulcē rīdziniekus uz svētkiem vasaras nogalē, ļaujot ikvienam sajust īpašo pilsētas gaisotni un kopības sajūtu, katram no mums atklājot savu Rīgu.

Foto: Komponists Uģis Prauliņš. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV