Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Lauku romantika festivālā "Rodam Raunas novadā"

Easyget.lv, 04.06.2013. 13:33

Kultūras un lauksaimniecības festivālā "Rodam Raunas novadā" 22.-23. jūnijā godā cels zemeņu audzētājus un muzicēs Uģis Prauliņš
Lauku romantika festivālā "Rodam Raunas novadā"

Ļaudis bijušā Cēsu rajona Drustu un Raunas pagastā jau trešo reizi rīko svētkus sev un citiem. Līdzīgi kā iepriekš festivālā tiks izcelta viena, Raunas novadā sekmīgi attīstīta lauksaimniecības nozare. Šoreiz izvēle kritusi uz zemeņu audzēšanu, jo gardās ogas šeit audzē pietiekamā apmērā, lai zemeņu ražas laikā to audzētāji dominētu Cēsu tirgū un citviet.

Festivāla norises laiks izvēlēts tā, lai apmeklētāji jau varētu baudīt jauno zemeņu ražu. Tā kā šogad ogas gaidāmas agrāk – īsi pirms Jāņiem -, "Rodam Raunas novadā" notiks saulgriežu nedēļas nogalē. Divi festivāla stūrakmeņi "Klusās mūzikas koncerts" un "Skaļās mūzikas koncerts" klausītājus priecēs attiecīgi 22. un 23. Jūnijā, informē biedrība "Drustu acs".

"Klusās mūzikas koncerta" stūrakmens būs komponista un vairāku instrumentu spēles meistara Uģa Prauliņa uzstāšanās. Kaut pēdējā laikā U. Prauliņa vārds plašāk izskanējis saistībā ar nomināciju "Grammy" balvai, komponists skaļāk vai klusāk mūzikā darbojies kopš 80. gadiem.

Daudzi no viņa sākotnējās daiļrades atcerēsies progresīvā roka un tautas mūzikas grupu "Vecās mājas" un fascinējošo skaņu celiņu multfilmai "Tālavas taurētājs". Pēdējā desmitgadē veidoti apjomīgi klasiskās mūzikas darbi, kompozīcijas koriem – sadarbība ar Rīgas Doma zēnu kori, Latvijas Radio kori, arī ar Kembridžas Trinity Koledžas kori. Tautas mūzikā U.Prauliņš veidojis deju uzvedumus Dziesmu un deju svētkiem 2003. un 2004. gadā.

Apzinoties komponista plašās muzikālās spējas un intereses, "Rodam Raunas novadā" organizatori ļaus U.Prauliņam pārsteigt "Klusās mūzikas koncerta" klausītājus. Par gaidāmo uzstāšanos zināms vien tas, ka mākslinieks uzstāsies viens pats un izmantos kādu taustiņinstrumentu, kokli, blokflautu un varbūt - savu balsi.

Informācija par citiem festivāla "Rodam Raunas novadā" dalībniekiem sekos.

Multfilma "Tālavas taurētājs" ar U.Prauliņa mūziku:

Foto: Uģis Prauliņš. Foto (c) Aivars Liepiņš, Dienas mediji

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV