Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Festivālā Palangā uzstāsies Hurts un GusGus

EasyGet.lv, 07.08.2012. 10:12

14. augustā Lietuvas kūrortpilsētas Palangas pludmalē pie centrālās glābšanas stacijas (piebraukšana pa Zvejas ielu) pirmo reizi norisināsies Pildyk draugu festivāls, kurā uzstāsies stilīgie angļi Hurts, ekstravagantie islandieši GusGus, kā arī patlaban aktuālākās lietuviešu grupas un dīdžeji, informē Gints Putniņš.
Festivālā Palangā uzstāsies Hurts un GusGus

Festivāla galvenie mākslinieki - duets Hurts - ir mūsdienu muzikālās pasaules fenomens. Viņu pagaidām vienīgais albums burtiski pārpildīts ar hitiem, kas nepārstāj rotēt deju zālēs, radio un TV. "Wonderful Life", "Stay", "Better Than Love" noteikti zina vai katrs. Teo Hačkrafts (Theo Hutchcraft) un Adams Andersons (Adam Anderson) ar savu šarmu apbūruši jau miljoniem klausītāju sirdis. Lai arī grupa izveidota tikai 2009.gadā, un tās dalībnieki ir vēl gana jauni, pavisam īsā laika posmā viņi kļuvuši ārkārtīgi populāri daudzās valstīs.

Pagājušajā gadā duets Baltijas lielākajā festivālā Positivus kļuva par dienas sensāciju. Hurts triumfēja arī Lielbritānijas slavenajā un prestižajā Glastonberijas festivālā, kur 135'000 skatītāju aptaujā tieši viņu uzstāšanās tika atzīta par vislabāko, atstājot aiz sevis tādus grandus kā U2, Bejonsē un Coldplay. Ar tikpat lielu atsaucību grupa tika uzņemta virknē citu Eiropas festivālu, piemēram Rock Im Park. Rock Am Ring, Oxygen, T In The Park, V Festival, Sziget u.c.

Tā kā puiši patlaban strādā pie jauna albuma, un radošais process esot ievirzījies jau beigu fāzē, iespējams, ka viņi Pildyk draugu festivāla klausītājus iepriecinās ar kādu pirmatskaņojumu.

Savukārt Islandes elektroniskās mūzikas ekscentriķi GusGus daļai Latvijas klausītāju uzjundīs patīkamas emocijas, atceroties šī pavasara koncertu Ventspils TN "Jūras vārti". Pateicoties ārkārtīgi lielajai interesentu aktivitātei, toreiz biļetes bija pilnībā izpārdotas.

Katra GusGus uzstāšanās ir pārsteigums. Klausītājiem un viņiem pašiem. Pārgalvīga spēlēšanās ar skaņām un drosmīgi muzikāli eksperimenti ir neatņemama grupas daiļrades sastāvdaļa. Viņu virzības būtība. GusGus var droši dēvēt par eklektikas profesionāļiem - mūziķi meistarīgi sakausē deju mūziku ar elektroniku, hiphopu ar tehno, fanku ar hausu, tai pat laikā neaizmirstot par īstas izrādes rīkošanu uz skatuves. Grupa izdevusi 10 albumus, 19 singlus, kā arī strādājuši pie populāriem tādu mākslinieku, kā Bjorka, Depeche Mode, Moloko, Sigur Ros u.c. remiksiem. Līdzās Bjorkai un Sigur Ros, GusGus ir paši ievērojamākie Islandes mūsdienu mūzikas pārstāvji.

Minēto Rietumu zvaigžņu uzstāšanās papildinās virkne patlaban aktuālu Lietuvas mūziķu: DJ Mamania, MuseIQ (alternatīvā mūzika), Gerai Gerai & Miss Sheep (klubu mūzika), Mantas (popmūzika), G&G Sindikatas (hiphops) и Čiulpuonėliai (popmūzikas parodija).

Festivāla programma:
15:00 – DJ Mamania
16:30 – MuseIQ
17:15 – Gerai Gerai & Miss Sheep
18:15 – Mantas
19:30 – G&G Sindikatas
20:30 – Čiulpuonėliai
21:15 – GusGus
23:00 – Hurts

Biļetes nopērkamas: www.bilietupasaulis.lt .

Foto: Duets Hurts. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV