Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Gaidītākā grupa šīs vasaras festivālos - Skyforger

EasyGet.lv, 07.09.2012. 10:03 | komentāri (1)

Šogad Latvijas mūzikas vasarā no jūnija līdz augustam norisinājās 22 mūzikas festivāli uz 40 skatuvēm, piedalotoes vairāk nekā 500 mūziķiem.
Gaidītākā grupa šīs vasaras festivālos - Skyforger

Aizsākta jauna tradīcija ar mērķi noskaidrot, kuri ir vasaras gaidītākie mūziķi un festivāli. Pateicoties muzikāli-vizuāli radošās apvienības JVeart iniciatīvai, tika izveidots projekts ar nosaukumu "Latvian Music Summer 2012". Tika izveidota interaktīva afiša www.musicsummer.lv, kuru veidoja paši festivālu apmeklētāji, pievienojot un balsojot par saviem gaidītākajiem māksliniekiem.

Trīs mēnešu garumā projekts nav klusējis ne dienu un nu, pēc šīs vasaras pēdējā festivālā "Cita Vide" izskaņas, tiek paziņoti gaidītākie festivāli un mākslinieki.

TOP 10 gaidītākie mākslinieki
1. Skyforger
2. King Charles
3. Keane
4. Damien Rice
5. The Seventh Floor
6. Ewert And The Two Dragons
7. Gacho
8. Instrumenti
9. The Sound Poets
10.Manic Street Preachers

TOP 10 gaidītākie festivāli
1. Positivus
2. Zvērā
3. Summer Sound
4. Fonofest
5. Labadaba
6. Pīlādzis
7. Pestivāls
8. Cita Vide
9. Shine Cafe
10. Saulkrasti Jazz

Jāuzsver, ka šis projekts nebija sacnensības starp festivāliem un mūziķiem. Tas bija eksperiments starp mūziku - cilvēkiem - festivāliem. "Mēs radījām vietu, kur nebija nozīmes tam, cik liels ir festivāls un reklāmas un mārketinga budžets, mēs radījām vietu, kuru visi vienlīdzīgi, jo galvenā ir mūzika," stāsta idejas autors Jānis Vērzemnieks.

Projektu atbalstīja 1 780 cilvēki, kuri atdeva 4 304 balsis par 196 gaidītākajiem māksliniekiem 12 gaidītākajos festivālos un projekta mājaslapu apmeklēja 12 350 reizes.

Foto: Pašmāju pagānmetāla grupa Skyforger uzstājas festivālā Positivus 2012. Foto (c) Vladislavs Punculs 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV