Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

oyaarss albums "Smaida greizi nākamība" nāks klajā CD un vinilā

EasyGet.lv, 08.10.2012. 13:51 | komentāri (2)

Oktobra nogalē Vācijas mūzikas izdevniecība "Ad Noiseam" laidīs klajā Bauskas elektroniskās mūzikas projekta oyaarss albumu "Smaida greizi nākamība". 27. oktobrī notiks albuma prezentācija Rīgā, Kaņepes Kultūras centrā, kā ietvaros uzstāsies gan oyaarss, gan pārējie ieraksta dalībnieki.
oyaarss albums "Smaida greizi nākamība" nāks klajā CD un vinilā

Albums, kas sākotnēji tika izdots mp3 formātā pērnā gada septembrī, nu būs pieejams CD un vinila formātā. Bez paša oyaarss skaņdarbiem ierakstā būs dzirdami Mahi Bukimi, Edgara Raginska un Naura Brūveļa interpretācijas. Par vāka noformējumu izmantoti Ojāra Saulīša fotoattēli, un, kā apgalvo mūziķa pārstāvji, albums esot vislabāk izbaudāms aukstuma un pamestības apstākļos. Gluži kā iepriekšējā albumā, dziesmu nosaukumi tiek saglabāti latviešu valodā, papildus norādot to tulkojumus angļu valodā.

"Ja albums "Bads" bija centiens atainot pasauli kailu bez civilizācijas paliekām, tad ierakstā "Smaida greizi nākamība" ir atspoguļoti projekta oyaarss cilvēkmīlestības centieni, " saka "Ad Noiseam" pārstāvji. "Pateicoties nežēlīgajai skaņas kropļošanas tehnikai, smeldzīgajām melodijām un plašuma sajūtai, šos deviņus skaņdarbus caurvij liega melanholijas piegarša. Ierakstu krāsaināku padara albumā iekļautie interpretāciju un sadarbības skaņdarbi - klavierskaņdarbs "Vienaldzīgo pārmaiņu mūzika (Edgars Raginskis), ambient noskaņu "Lidojums pāri mijkrēslim" (Mahi Bukimi), kā arī Naura Brūveļa ģitāras un ērģeles skaņas "Skrandās" un "Nazabeistīs" (kas latgaliešu valodā nozīmējot "Nebaidies"). Šis ieraksts atspoguļo nedaudz citādu oyaarss repetuāra šķautni, taču saglabājot tam raksturīgo rokrakstu."

Albumā iekļauto skaņdarbu saraksts:

1) smaida greizi nākamība
2) ibumetīns sagurušai dvēselei
3) nazabeistīs (nauris brūvelis)
4) klusums, tveice, lietusgāze
5) flight across the twilight (mahi bukimi)
6) bads esmu es
7) vienaldzīgo pārmaiņu mūzika (edgars raginskis)
8) skrandas (nauris brūvelis)
9) laimīgās beigas

Albuma atdzimšana tiks atzīmēta pasākumu sērijas "Rasols" ietvaros 27. oktobrī Kaņepes Kultūras centrā. Prezentācijas ietvaros uz skatuves kāps oyaarss, Mahi Bukimi, Edgars Raginskis (klavieres) un Aleksejs Bahirs (vijole), Bauskas noiserock projekts "Crumar" (bungas, pūšaminstrumenti, sintezators, ģitāra), Valmieras dabstepa projekts Kaleeys, kā arī dubstep.lv komdandas pārstāvji Vibe55 un SairaM. Paralēli darbosies arī "Rasols" skatuve, kur uzstāsies Pararealitāte, Dubna, SKD, Betanik, Gribam būt dīdžejas un Arno. Pasākuma laikā varēs iegādāties gan ierakstu "Smaida greizi nākamība", gan oyaarss debijas albumu "Bads", kas tika izdots šī gada martā.

Savukārt interesentiem ārpus Latvijas oyaarss būs šogad dzirdams 12. oktobrī festivālā "Maschinenfest" Oberhauzenā, Vācijā, 2. novembrī festivālā "Burn the Machine" Berlīnē, 9. novembrī festivālā "Riddim Collision" Lionā, Francijā, kā arī citviet Eiropā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV