Pirmdiena, 13.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ira, Iraīda, Irēna, Irina;

Baha kamermūzikas festivālu atklās 17. gadsimta spāņu mūzikas koncerts

EasyGet.lv, 12.11.2012. 11:58

Šoruden 12. Starptautiskais Baha kamermūzikas festivālu ar koncertu trešdien, 14. novembrī plkst. 19.00 Mazajā Ģildē atklās spāņu duets viola da gamba Žordi Savalla partneri Havjers Diazs Latorre un Pedro Estevans ar baroka ģitāras un sitamo instrumentu sniegumu, izpildot 17. gadsimta spāņu mūziku, informē festivāla preses koordinatore Santa Krastiņa.
Baha kamermūzikas festivālu atklās 17. gadsimta spāņu mūzikas koncerts

Perdo Estevans sitamo instrumentu spēli mācījies Madrides Konservatorijā, bet zināšanas papildinājis, apgūstot moderno perkusiju Francijā pie Silvio Gualdas un āfrikāņu sitamo instrumentu spēli pie senegāliešu skolotāja Doudou Ndiaye Rose, kā arī rāmja bungu pie Glena Veleza. Mākslinieks kā solists uzstājies ar Spānijas Nacionālo kamerorķestri un Karalienes Sofijas orķestri un piedalījies tādos mūzikas festivālos kā Milano Poesia, Brisbeinas Mūzikas festivāls, Nafarroako-Jaiadiak un daudzās laikmetīgās mūzikas programmās, kurās veselas sesijas veltītas tikai sitamo instrumentu spēlei.

Agrīno stīgu instrumentu mūziķis Havjers Diazs Latorre ir pasaules slavens baroka ģitāras virtuozs. Studējis Barselonā, pilnveidojis meistarību Oskara Giglijas Bāzeles Mūzikas augstskolā. Interese par agrīno mūziku rosināja mākslinieku studēt lautas spēli pie Hopkinsona Smita Schola Cantorum Basiliensis. Kopš 1995. gada mūziķis aizrautīgi iedziļinās baroka operas pasaulē un ir uzstājies uz tādās pasaules slavenām skatuvēm kā Ņujorkas Kārnegijas zāle, Koventa Dārzā Londonā, „Teatro Real" Madridē, „Teatro Colon" Bueonsairesā, Berlines koncertzālēs un citur.

Programmā: komponistu Gaspars Sanzs (1640-1710), Santiago de Murcia (1673-1739), Francisco Guerau (1659-1722) darbi.

Biļetes pieejamas visās Biļešu Paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv, (+371) 90002000.

Baha kamermūzikas koncertu grafiks:
14. novembris plkst. 19.00 Mazā Ģilde, Havjers Diazs Latorre un Pedro Estevans (Spānija);
21. novembris plkst. 19.00 Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs, Jevgēņijs Sviridovs (Krievija);
30. novembris plkst. 19.00 Lielā Ģilde, Anima Eterna Brugge (Beļģija);
5. decembris plkst. 19.00 Lielā Ģilde, L'Arpeggiata (Francija).

Sīkāka informācija www.music.lv/bachfestival

Foto: Havjers Diazs Latorre un Pedro Estevans. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV