Svētdiena, 12.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Valija, Ina, Ināra, Inārs;

Baha kamermūzikas festivālā uzstāsies krievu vijolnieks Jevgēņijs Sviridovs

EasyGet.lv, 20.11.2012. 12:34

12. Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāla Rudens cikla koncertā trešdien, 21. novembrī, plkst. 19.00 Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejā viesosies baroka un modernās vijoles virtuozs Jevgēņijs Sviridovs, informē festivāla preses koordinatore Santa Krastiņa.
Baha kamermūzikas festivālā uzstāsies krievu vijolnieks Jevgēņijs Sviridovs

Jevgeņijs Sviridovs dzimis 1989. gada 17. februārī St. Pēterburgā. Piecu gadu vecumā sāka mācīties vijoļspēli Jeļenas Bolotovskajas klasē. Sasniedzot pilngadību, vijolnieks iestājās St.Pēterburgas Konservatorijas mūzikas skolā un turpināja izglītoties pie Jeļenas Zaicevas un profesora Pāvela Popova.

Jevgenijs Sviridovs ir aktīvs unikālā projekta „Vivaldi kolekcija" dalībnieks www.vivaldi.ee, ko vada Grigorijs Maltizovs. Projektā vijolnieks kopā ar Baltijas Baroka ansambli piedalās visu Vivaldi sonāšu un koncertu ierakstīšanā.

Rīgas klausītājiem būs iespēja redzēt un dzirdēt abas mākslinieka vijoles gan Paolo Leonori moderno vijoli, kas ražota 1972. gadā Romā, gan 18. gadsimta anonīma Italijā dzīvojoša amatnieka darināto baroka vijoli.

Mūziķis ir ieguvis godalgotas vietas un balvas daudzos starptautiskos konkursos gan Ķīnā, Lielbritānijā un Itālijā, gan Vācijā u.c. valstīs. Mākslinieks spēlējis kopā ar tādiem izciliem orķestriem kā St.Pēterburgas Marijas teātra orķestris, Maskavas simfonisko orķestris „Jaunā Krievija" (galvenais diriģents – Jurijs Bašmets). Jevgeņijs Sviridovs regulāri uzstājas koncertos kā solists kopā ar kamermūzikas ansambļiem Krievijā, Eiropā, ASV un Dienvidamerikā.

Programmā: G. F. Tēlemanis, H. I. F. Bībers, N. Paganīni.

Sīkāka informācija www.music.lv/bachfestival

Biļetes pieejamas visās Biļešu Paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv, (+371) 90002000.

Baha kamermūzikas koncertu grafiks:
21. novembris plkst. 19.00 Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejs, Jevgēņijs Sviridovs (Krievija);
30. novembris plkst. 19.00 Lielā Ģilde, Anima Eterna Brugge (Beļģija);
5. decembris plkst. 19.00 Lielā Ģilde, L'Arpeggiata (Francija).

Foto: Vijolnieks Jevgēņijs Sviridovs. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV