Pirmdiena, 13.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ira, Iraīda, Irēna, Irina;

Ansamblis L'Arpeggiata Rīgā atskaņos Latīņamerikas mūziku

EasyGet.lv, 04.12.2012. 12:01

Baha kamermūzikas festivāla noslēgumā klavesīniste Aina Kalnciema trešdien, 5. decembrī, Rīgā Lielajā Ģildē aicina uz atkalsatikšanos ar baroka ansambli L'Arpeggiata no Francijas, informē festivāla preses koordinatore Santa Krastiņa.
Ansamblis L'Arpeggiata Rīgā atskaņos Latīņamerikas mūziku

Latvijas klausītāju iemīļotais baroka ansamblis L'Arpeggiata no Francijas Kristinas Pluharas vadībā šoreiz uz Latviju atvedis programmu Los Pajaros Perdidos. To raksturo Dienvidamerikas mūzikas ritmi, aptverot Venecuēlas, Argentīnas un Paragvajas tradicionālās mūzikas skanējumu, un neparasts Eiropas un Latīņamerikas instrumentu klāsts. Ansambļa izpildījumu un uzstāšanos apvij pārgalvīgas instrumentālas improvizācijas, bagātīgs skanējums, kas rodas, kopā skanot dažādiem stīgu instrumentiem, un vokālais stils, ko spēcīgi ietekmējušas tautas muzikālās tradīcijas.

"Ja mūzika iedvesmo kādu dejot, tas mūziķim ir pamudinājums turpināt iesākto. Parasti visas mūsu uzstāšanās ir teatrāls uzvedums un saspēle starp cilvēkiem, kuri atrodas uz skatuves," stāsta Kristīna Pluhara.

Ansamblis kopā ar dejotāju un solistu Vinčenco Kapecuto un mecosoprānu Lučianu Mančini izvirpuļos cauri gadsimtiem, izpildot gan 17. gadsimta, gan Astora Piaccolas darbus.

Vinčenco Kapecuto ir ne tikai starptautiski pazīstams dejotājs, bet arī dziedātājs. Jau trīs gadus mākslinieks uzstājas kā viesdziedātājs ansamblī L'Arpeggiata un piedalās arī kolektīva visjaunākajos ierakstos Via Crucis 2010.gadā un Los Pajaros Perdidos 2012.gadā studijā Virgin Classics. Vinčenco Kappecuto kopā ar ansambli ir piedalījies visos starptautiskajos mūzikas festivālos, uzstājoties Honkongas Festivālā un Ņujorkas Kārnegija zālē.

Mecosoprāns Lučiana Mančini beigusi Hāgas Karalisko konservatoriju, galvenokārt apgūstot agrīnās mūzikas repertuāru. Studējusi gan klasisko, gan baroka un arī tradicionālo dziedāšanu. Pašlaik viņa turpina studēt maģistrantūrā.

Sīkāka informācija http://www.music.lv/bachfestival

Biļetes pieejamas visās Biļešu Paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv, (+371) 90002000.

Foto: Ansamblis L'Arpeggiata. Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV