Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Jura Utāna personālizstādi noslēgs „Dirty Deal Audio" mūziķis Kristaps Ritms

EasyGet.lv, 16.11.2012. 15:29

Svētdien, 18. novembrī, plkst. 16.30 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē Arsenāls notiks laikmetīgs muzikāls priekšnesums „Elektronisks komentārs", kuru sniegs Latvijas jaunās elektroniskās mūzikas izdevniecības „Dirty Deal Audio" dalībnieks Kristaps Ritms. Muzikālais komentārs noslēgs gleznotāja Jura Utāna provokatīvo personālizstādi „Utāns glezno un uzvar!" un autora performanci „Utāns atbild uz jautājumiem", kas norisinās ekspozīcijā katru svētdienu plkst. 15.00 un kuras laikā mākslinieks skatītāju jautājumiem pievieno savus secinājumus par izstādes skaņām un atskaņām publiskajā telpā.
Jura Utāna personālizstādi noslēgs „Dirty Deal Audio" mūziķis Kristaps Ritms

Jura Utāna personālizstāde „Utāns glezno un uzvar!" ataino dažādas aktuālas norises Latvijas sabiedrībā, kas skārušas personīgi vai kas rūp pašam autoram. Subjektīvo pieredzi un apkārtējā vidē saskatītās absurdās situācijas, kurās cilvēks nonāk bezizejas stāvoklī, gleznotājs vizualizē emocionāli un agresīvi, izvēloties sirreālus un biedējošus robotu-monstru tēlus. Tehnikas pieaugošā loma cilvēka ikdienā un cilvēcisko vērtību pārņemšana ir mākslinieka iecienīta tematika, kas redzama arī šajā izstādē. Elektroniskās mūzikas skaņas vizuāli papildinās eksponētos mākslas darbus, minēto tehnikas attīstību un tās nestās pārmaiņas sabiedrībā, skatītāja iztēlē piešķirot skaņu gleznu tēlu iespējamajām kustībām. Priekšnesumā iekļautās mūzikas un mākslinieka interešu saderību apliecina gan visu izstādes laiku klātesošais līdzīgais muzikālais pavadījums, gan šāds gleznu tapšanā izmantotais muzikālais fons.

Pasākuma muzikālais viesis ir Latvijas jaunās elektroniskās mūzikas izdevniecības „Dirty Deal Audio" dalībnieks, bītmeikers Kristaps Ritms (Kristaps Elsiņš), kurš kopš 2006. gada darbojas ritma mūzikas jomā, kopā ar kolēģi da-w (Dāvis Petrikas) izveidojot apvienību „Siguldas ritmi". Mākslinieka kompozīcijas regulāri dzirdamas dažādās kultūras dzīves norisēs, atpūtas vietās un festivālos, piemēram, Kultūras, mūzikas un mākslas festivālā „Cita Vide: Urbānais mežs" Ogrē, hiphopa kultūras festivālā „Ritms un Plūsma". Šobrīd, atzīmējot „Dirty Deal Audio" un grupas „Satellites LV" kopdarba remiksu izlases „Pagrīdē" izdošanu, mūziķis piedalās abu grupējumu mini-tūrē pa Latviju.

Izdevniecība „Dirty Deal Audio" apvieno vairākus talantīgus Latvijas netradicionālās elektroniskās un „samplētās" mūzikas jaunās paaudzes censoņus, kas periodiski uzstājās dažādās Latvijas (un ne tikai) pilsētās, pulcējot aizvien vairāk atbalstītāju un izraisot paliekošu interesi par kolektīva radošo darbību, kā arī par Latvijā ražoto bītmūziku kopumā. Apvienība izdod gan mūzikas ierakstus, gan piedāvā mūziķiem, mediju māksliniekiem un citiem interesentiem daudzveidīgas ar muzikāliem eksperimentiem un mūzikas menedžmentu saistītas vieslekcijas un radošās darbnīcas pašmāju un ārzemju lektoru vadībā.

„Dirty Deal Audio" savu pastāvēšanu aizsākusi 2011. gada vasarā un jau īsā laikā guvusi ievērojamu atzinību no elektroniskās mūzikas un hiphopa komūnām, uzstājoties dažādās pilsētās un klubos, ar savu darbību arvien spēcīgāk iezīmējot konkrētu nišu Latvijas alternatīvās mūzikas scēnā. Apvienības mērķis ir apzināt spožus Latvijas bītmūzikas talantus, dalīties pieredzē un zināšanās un kā postpadomju valsts entuziastiem pārliecinoši pierādīt sevi arī starptautiskā mērogā.

Aicinām baudīt elektroniskās mūzikas skaņas muzejā un audiāli spilgti kopā aizvadīt izstādes pēdējos brīžus. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Atgādinām, ka Latvijas Republikas proklamēšanas dienā 18. novembrī Latvijas Nacionālais mākslas muzejs dāvina visiem saviem apmeklētājiem iespēju apskatīt Jura Utāna personālizstādi „Utāns glezno un uzvar!" LNMM izstāžu zālē Arsenāls no plkst. 12.00 līdz 17.00 par īpašu cenu – LVL 1,00.

Foto: „Dirty Deal Audio" mūziķis Kristaps Ritms. Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV