Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

DaGamba prezentē jauno albumu "New Life"

Violanta Dzene, 07.12.2012. 09:55

"Unikāls un spēcīgs skanējums, kurā tiek savienots čella dabiskais ar mūsdienu pasaulē tik pierastajiem popmūzikas elementiem," tā tiek raksturota jaunā, progresīvā grupa DaGamba, kuras sastāvā ir Valters Pūce, Antons Trocjuks un Ričards Čerenkovs. Apvienojot akadēmiskās zināšanas, skatuves pieredzi dažādos pašmāju un starptautiskos projektos, kā arī alkas pēc eksperimenta un citādas čellu mūzikas, DaGamba prasmīgi spēlējas ar jau zināmiem klasiskās un populārās mūzikas elementiem, vienlaikus radot arī paši savus oriģināldarbus.
DaGamba prezentē jauno albumu "New Life"

6. decembrī restorānā "Ar mani atkal runā kaijas" pacilātā noskaņojumā DaGamba prezentēja savu pirmo studijas albumu "New Life", kurā iekļauti gan jau pazīstami DaGamba radio singli un skaņdarbi, gan arī nedzirdēti oriģināldarbi un īpaši sadarbības projekti, tostarp romantiskā balāde "Qui est le fou?", ko iedziedājusi franču mūzikas uzlecošā zvaigzne Lara Bellerose, un dzīvās bungas sitaminstrumentu virtuoza Mareka Logina izpildījumā.

No skarbas rokmūzikas caur ritmiskiem hiphop un šobrīd aktuālajiem dubstep elementiem līdz pat romantiskai atelpai stīgu vibrācijās. Albums "New Life" ir grupas DaGamba pirmais dialogs ieraksta formātā, kas sola uzrunāt klausītāju visplašākajā čella mūzikas diapazonu.

Kā grupas puiši uzsver, albuma nosaukums pasaka priekšā, par ko būs albums: "Jaunais albums būs par dzīvi. Par jaunu dzīvi. Par to, kā satiekas divas, radikāli pretējas pasaules, veidojot jaunu veselumu. Tā ir čellu pasaule un elektronikas pasaule. Un satiekoties šim divām pasaulēm, veidojas jauna dzīvība."

Var noprast, ka albums runā arī par pašu puišu satikšanos. "Ir tā, ka katram no mums radās idejas, vēlme kaut ko parādīt - jaunas dziesmas, eksperimentēt ar mūziku. Es esmu elektroniskā pasaule, Valters - čellu, un Ričards - čellu pasaule 2. Mēs sākām sadarboties, jo gribējās radīt kaut ko jaunu, nebijušu, aiziet tur, kur vēl nav būts!" pastāstīja grupas "elektroniskās" puses pārstāvis Ričards Čerenkovs.

Uz jautājumu, ko DaGamba vēlas pateikt caur savu mūziku un jauno albumu, atbilde skan gluži vienkārši: "Mēs vēlamies pateikt, ka nav jāiet ierastā taciņa, tā, kas ir ierakstīta grāmatā. Cilvēks visu laiku iet sen iemītu taciņu, un tā griežas ap riņķi, nekur nenovedot. Mēs vēlamies lauz šo situāciju. Lauzt stereotipus, noteikumus un iekšējās sajūtas."

Tieši par to arī ir DaGamba jaunais albuma singls "Breaking the rules".

Albumu atklāšanā varēja just DaGambas enerģijas pieplūdumu, bagātīgās emocijas un mīlestību uz mūziku. Kā vēsta albuma nosaukums – jauna dzīvība - jaunas emocijas, spēcīga vēlme, griba būt un pastāvēt, tā var raksturot albuma atklāšanu. Spēcīgi un trausli reizē, gluži kā čellu instrumenta stīgas.

Tuvākais grupas DaGamba koncerts notiks 13. decembrī Kauņā, kur grupa uzstāsies jauniešiem studentu dienā. Sekos vairāki koncerti arī Latvijā.

Foto: DaGamba prezentē jauno albumu "New Life". Foto (c) Kristīne Veinberga 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV