Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

DaGamba Dziesma 2013 koncertos pievienosies franču dziedātāju Lara Bellerose

EasyGet.lv, 05.02.2013. 11:00 | komentāri (1)

Grupa DaGamba, kas 2012. gada nogalē laida klajā savu debijas albumu "New Life", februāra sākumā uzstāsies Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases koncertos Rīgā un Ventspilī. Turklāt, grupas puišiem uz skatuves pievienosies jaunā franču dziedātāja Lara Bellerose, ar kuru kopā tapusi romantiskā balāde "Qui est le fou?".
DaGamba Dziesma 2013 koncertos pievienosies franču dziedātāju Lara Bellerose

Eirovīzijas koncertu viesu lomā DaGamba būs jau otro gadu pēc kārtas. Ar konkursa veterāniem, zviedru grupai ABBA, veltītu kompozīciju grupa DaGamba atklāja Eirovīzijas nacionālās atlases finālu 2012. gadā Ventspilī, bet šogad Dziesma 2013 koncertiem grupa sagatavojusi īpašus priekšnesumus, tostarp kompozīcijas no debijas albuma "New Life". Viens no pārsteigumiem būs arī franču popmūzikas uzlecošā zvaigzne Lara Bellerose, kas kopā ar DaGamba puišiem radījusi jaunu versiju komponista Valta Pūces balādei no muzikālās izrādes "Šveiks". Dziesma "Qui est le fou?" ir jau otrais grupas DaGamba singls no jaunā albuma, kas dzirdams radio viļņos, turklāt, janvāra sākumā tā tikusi nominēta arī Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvai 2012 Labākās dziesmas kategorijā. Albums N"ew Life" pretendē uz aizvadītā gada Labākā rokmūzikas albuma titulu.

Lara Bellerose ir beļģu izcelsmes aktrise un dziedātāja, arī dziesmu mūzikas un tekstu autore, kas jau agrā jaunībā sadarbojusies ar pasaulslaveniem producentiem gan mūzikas, gan kino jomā. Pirmo ierakstu līgumu ar Capitol/EMI Lara paraksta jau 16 gadu vecumā un 2003. gadā veido skaņu celiņu Lika Besona(Luc Besson) filmai Taxi 3 un vēlāk, muzikālās apvienības Europacorp sastāvā turpina sadarbību kino nozarē. Lara Bellerose ir pirmā Eiropiešu dziedātāja, kas strādājusi kopā ar amerikāņu repa zvaigzni Farelu Viljamu (Pharrell Williams) un viņa vadīto producentu duetu The Neptunes. Šobrīd Lara vada sarunu šovu pilsētas radio Fun un piedalās dažādos muzikālās sadarbības projektos vietējā un starptautiskā mērogā, tostarp ar franču repa grupu TLF vai, ierakstot romantisko balādi Qui est le fou? kopā ar grupu DaGamba.

Grupas DaGamba debijas albums "New Life" pieejams Mikrofona ieraksti tirdzniecības vietās un interneta vietnē doremi.lv. Izdevējs: Marana Productions.

Foto: Lara Bellerose. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV