Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Lana Del Rey – Born to Die The Paradise Edition

EasyGet.lv, 02.01.2013. 09:28

Amerikānietes Lanas Del Rey jeb Elizabetes Grāntas panākumi 2012. gadā bija nemitīgā pasaules mūzikas mediju uzmanības centrā. Mūziķes noslēpumainā pagātne, pretrunīgās muzikālās spējas skeptiskajiem bija iemesls apgalvot, ka Lana Del Rey ir apķērīgu producentu radīts produkts, bet faniem – godāt mūziķi kā fantastisku būtni.
Lana Del Rey – Born to Die The Paradise Edition

Aizvadītā gada 31. janvārī tika izdots Lanas debijas albums ''Born to Die'', bet albuma otrais izdevums ''Born to Die The Paradise Edition'' tika sagaidīts novembrī. Taustāmā versijā albums bija dubultnieks – pirmajā diskā labi zināmās dziesmas no gada sākumā izdotā ''Born to Die'', otrajā diskā – astoņas jaunas dziesmas. Ideāls variants tiem, kas gada sākumā šaubījās, bet tagad ir pieraduši pie Lana Del Rey mūzikas. Šoreiz izdevīgāk bija pagaidīt.

Lana Del Rey māk sev pievērst uzmanību – viņa patīk vai viņa nepatīk. Šķiet, vairāk patīk sievietēm. Lanas dziesmas ir nostalģiskas un melanholiskas. Tās stāsta par sievietes ilgām būt vienīgajai, par nemirstošu uzticību mīļotajam, tomēr nepakļaušanos tradicionālajam liktenim, par femme fatale. Lana Del Rey mūzika ietilpina spēcīgāko no popkultūras vairāku desmitu gadu garumā. Šī popkultūras pieredze ir veidojusi klausītāju estētisko izjūtu. Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais!

Tomēr ''Born to Die'' dziesmas visbaudāmākās ir video versijās - krāšņās īsfilmās. Popkultūra runā bildēs - kad albums audio versijā jau trešo reizi ir nospēlēts, kļūst nedaudz vienmuļi. Arī astoņās jaunajās dziesmās varēja būt vairāk interesantu pavērsienu. Spēcīgākās - ''Ride'', kurā Leonards Koens kopā ar Keitu Bušu aizbrauc uz Zaka Vailda motocikla, un ''Bel Air'', kas uzbur vīziju par pasakainām jūras būtnēm, kuru dziesmas ievilina jūrniekus atvaros. Tomēr citās dziesmās Lana del Rey atkal ir aizrāvusies ar pašiznīcinošām spēlēm un sliktajiem vīriem, ka tas jau sāk šķist tendenciozi.

Kā būs tālāk? Lana del Rey savu balsi sāk pārvaldīt arvien labāk, un garderobi ir nomainījusi pret vienkāršām džinsām un pūkaina džempera ar apkaklīti. Šogad mūziķe dodas tūrē, kuras ietvaros 4. jūnijā koncertēs arī Lietuvā, Viļņā. Pretēji ierastajai pompozajai popmūzikai Lanas dziesmas vairāk ir kamermūzika. Būs interesanti uzzināt, kā mūziķe iegūs atgriezenisko saikni ar tūkstošu publiku. Atliek cerēt, ka mūziķes mīlas dzīve ievirzīsies harmoniskākās noskaņās, līdz ar to viņas dziesmas kļūs daudzveidīgākas. Lai gan - nepiepildīta mīlestība būs nemainīgi iedvesmojošs impulss neatkarīgi no laika, vietas, vecuma unmūzikas stila.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV