Sestdiena, 11.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Milda, Karmena, Manfreds;

Tallinas mūzikas nedēļa atklāj programmu

EasyGet.lv, 14.02.2013. 15:42

Baltijas vērienīgākais pilsētas festivāls un nozīmīgākā mūzikas konference Tallinn Music Week šogad piekto reizi vienkopus pulcēs daudzsološākos māksliniekus no Baltijas, Skandināvijas un Krievijas. Latviju šī gada Tallinas Mūzikas Festivālā pārstāvēs Astro'n'out, Alise Joste un Triānas Parks.
Tallinas mūzikas nedēļa atklāj programmu

Baltijas lielākais pilsētas festivāls Tallinn Music Week šogad jau piekto reizi norisināsies no 4. līdz 6.aprīlim Igaunijas galvaspilsētā Tallinā. Programmas ietvaros tiek rīkota starptautiska mūzikas industrijas ekspertu konference mūzikas festivāls. Šī gada Tallinn Music Week programma pieejama www.tmw.ee.

Vērienīgā pilsētas festivāla ietvaros uz 50 skatuvēm koncertēs 233 dažādi mākslinieki no Baltijas, Skandināvijas, Rietumeiropas un Krievijas. Mūzikas festivāls, kurā savulaik piedalījušies Ewert and The Two Dragons, Instrumenti un daudzi citi, ir unikāla platforma jauno mākslinieku daiļrades popularizēšanai un viņu profesionālās izaugsmes veicināšanai. Konkursa žūrija katru gadu festivālam izvirza labākos mūziķus indī, roka, elektronikas, folka, džeza un klasiskās mūzikas žanru kategorijās.

Kā daži no šī gada spilgtākajiem TMW māksliniekiem tiek minēti Berlīnes melodiskā indī apvienība Me and My Drummer, rotaļīgie deju mūzikas pārstāvji Rangleklods no Dānijas, kā arī Somijas elektroniskā meiteņu pank grupa LCMDF, kas pērn veiksmīgi uzstājās vairākos starptautiskos festivālos.

Multikulturālu gaisotni festivālā radīs Gruzijas vīriešu koris Iberi Choir, grafiti mākslinieki un dubstep meisatari no Izraēlas, Baltkrievijas metāla folka apvienība FolkMachina, slavenais Spānijas trompetists Adan Delgado Illada, kā arī Mongolijas tradicionālie mūziķi Namgar.

Tallinn Music Week ietvaros savu 15 gadu jubileju svinēs arī Red Bull Music Academy, kas ik gadus vienkopus pulcē pasaules prasmīgākos dīdžejus. Šī gada Red Bull Music Academy pasākuma ietvaros uzstāsies RBMA igauņu mākslinieki, kā arī Lielbritānijas drum'n'bass un breakstep leģenda DJ Zinc.

Festivālā piedalīsies arī TMW ilggadējie draugi un sadarbības partneri no Latvijas Positivus festivāls un „I Love You" ierakstu izdevniecība, kuru muzikālo programmu varēs apmeklēt Tallinas Sõprus kinoteātrī.

TMW festivāls katru gadu ievērpj Tallinu galvu reibinošā mūzikas virpulī – skatuves tiek izvietotas stilīgākajās kafejnīcās, grāmatnīcās, viesnīcu numuros, galerijās un tirdzniecības centros. Savukārt TMW konferences ietvaros, kuru tradicionāli atklāj Igaunijas valsts prezidents Tomas Hendriks Ilves (Toomas Hendrik Ilves), tiek aktīvi diskutēts par radošo industriju nākotni un attīstību. Šogad konferencē piedalīsies vairāk nekā 600 starptautisku organizāciju un izklaides industrijas pārstāvju.

Šogad apmeklētājiem būs arī iespēja nobaudīt Tallinas 10 labāko un iecienītāko restorānu īpašos pusdienu piedāvājumus, kas festivāla biļešu īpašniekiem būs pieejami ar atlaidi. TMW festivāla sadarbības restorāni būs atzīmēti www.tmw.ee kā arī TMW viedtālruņu aplikācijā.

21.februārī koncertzālē Palladium norisināsies Tallinn Music Week pre-party, kura ietvaros koncertēs populārā Igauņu alternatīvā roka trio Sibyl Vane, melodiskie Argo Vals, kā arī atzītā pašmāju indī roka apvienība Astro'n'out. Ieeja pasākumā bez maksas, iepriekš piesakoties ielūgumiem tmw.positivusfestival.com.

Baltijas vērienīgākais pilsētas festivāls un nozīmīgākā mūzikas konference Tallinn Music Week šogad jau 5. reizi vienkopus pulcēs daudzsološākos māksliniekus no Baltijas, Skandināvijas un Krievijas. Latviju šī gada Tallinas Mūzikas Festivālā pārstāvēs Astro'n'out, Alise Joste un Triānas Parks. Biļetes uz trīs dienu festivālu nopērkamas Biļešu Serviss kasēs un internetā.

Foto: Tallinas mūzikas nedēļa. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV