Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Positivus festivālā uzstāsies The xx, Crystal Castles, Efterklang un Jauns mēness

EasyGet.lv, 26.02.2013. 09:41 | komentāri (2)

Viena no pēdējo gadu mūzikas kritiķu visaugstāk atzītajām Britu grupām The xx šogad papildinās Positivus festivāla programmu kā galvenie mākslinieki. Tāpat savu dalību festivālā apstiprinājuši eksplozīvie kanādieši Crystal Castles, melodiskie Foxes, dāņu indī roka pārstāvji Efterklang, instrumentālie Elektro Guzzi, kā arī latviešu 90.gadu kulta grupa Jauns Mēness, informē Positivus Music pārstāve Maija Anna Ludbārža. Iepriekš izziņotie galvenie festivāla mākslinieki ir Sigur Rós.
Positivus festivālā uzstāsies The xx, Crystal Castles, Efterklang un Jauns mēness

Londonas sapņainā elektro popa grupa The xx ir viena no pēdējo gadu mūzikas kritiķu visaugstāk atzītajām mūsdienu grupām. Iekarojot pasaules mūzikas topu virsotnes ar savu 2009. gada debijas albumu „xx", jaunie Britu mūziķi pieteica sevi kā prasmīgus un talantīgus minimālistiskās indī popa mūzikas izpildītājus.

Gotiskās dziedātājas Alises Glasas (Alice Glass) nevaldāmā skatuves enerģija mežonīgu elektronikas ritmu pavadībā ir viena no Crystal Castles koncertu visintriģējošākajām sastāvdaļām. Ieraujot klausītājus trakulīgā skaņu virpulī, kanādiešu elektro pank duo Crystal Castles aktīvi muzicē jau kopš 2004. gada.

Foxes ir daudzsološās Britu vokālistes Luīzes Rouzas Allenas (Louisa Rose Allen) un ģitārists Sema Diksona (Sam Dixon) liriskais sintī popa projekts. Allenas izpildītās mūzikas maigās indī popa melodijas reizē apbur un fascinē, uzburot klausītājiem tēlainas sapņu pasaules tēlus.

Austrijas instrumentāli ambientā tehno trio Elektro Guzzi izpilda akustisku tehno neizmantojot datortehniku, ierakstus vai dziesmu paraugus (samplus), bet gan tikai instrumentus, rezultātā veidojot pulsējošu un dzīvu tehno skanējumu.

Viena no Dānijas panākumiem bagātākajām grupām Efterklang ir alternatīvā folka, popa un roka grupa no Kopenhāgenas. Pērn izdodot savu ceturto albumu "Piramidas", Efterklang izpilda elegantu un gaumīgu indī pop roku.

Ņemot vērā plašo publikas rezonansi un atsaucību, pēc diviem izpārdotiem koncertiem koncertzālē Palladium, latviešu deviņdesmito gadu kulta grupas Jauns mēness dalībnieki ir gatavi atkārtoti sniegt grupas retrospektīvo skaņdarbu izlasi – šoreiz – Positivus festivālā.

Lielākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā – Positivus Festivāls 2013 šogad jau septīto reizi notiks Salacgrīvā. Pirmo reizi festivāls norisināsies trīs dienas - no piektdienas līdz svētdienai - 19., 20. un 21. jūlijam.

Biļetes nopērkamas www.positivusfestival.com, „Biļešu Serviss" kasēs un Nordea bankomātos.

Iepriekš Positivus festivālā ir uzstājušies tādi mākslinieki kā Muse, Keane, The Vaccines, Manic Street Preachers, Travis, Moby, Editors, Scissor Sisters, Sinead O'Connor, Pete Doherty, James, Röyksopp, Damien Rice, Hurts, Fatboy Slim, Mark Ronson & The Business Int., Prāta Vētra un citi.

Papildus informācija: www.positivusfestival.com

Foto: The xx. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV