Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Edgars Rubenis un Ivars Arutjunjans ieraksta albumu "Temple of Sound"

Easyget.lv, 27.03.2013. 15:11

3. aprīlī dienasgaismu ieraudzīs Ivara Arutjunjana un Edgara Rubeņa kopīgs albums "Temple of Sound" izdevniecības SKYR paspārnē, informē idevēji.
Edgars Rubenis un Ivars Arutjunjans ieraksta albumu "Temple of Sound"

Ieraksts tiks izdots 300 eksemplāru CD tirāžā, kā arī ļoti ierobežotā skaitā audio kasešu – pieejamas būs vien 33 ar roku numurētas kopijas. Jau šobrīd to iespējams iegādāties ‘SKYR’ Bandcamp veikalā: skyr.bandcamp.com. Turpat klausāms arī skaņdarbs ‘following that harmonious glow’, kas ir daļa no monolītā ieraksta, kuru lielā mērā iedvesmojusi un skaņdarbu nosaukumus veido haika

pillars of the soft hum
attend the vaults
following that harmonious glow
one howers in the dome
touch dwells in the apse
tower vibrates over the portal
dome prolongs the drone

Divi pašmāju jaunās paaudzes mūziķi – bundzinieks Ivars Arutjunjans un eksperimentālās rokmūzikas apvienības ‘Mona De Bo’ ģitārists Edgars Rubenis ir radījuši improvizacionālās mūzikas ierakstu ‘Temple of Sound’. Ieraksts tapa triju dienu garumā, aizvadītā gada janvārī Rīgā.

‘Temple of Sound’ albumā ietvertajai mūzikai ir vērojošs un izzinošs raksturs. Arutjunjana un Rubeņa izmantotajai improvizācijas tehnikai raksturīga nesteidzīga un pamatīga muzikālo tēmu izspēles maniere. Kopīgi radītas un vadītas enerģijas plūdumā tiek spēlēta mūzika, kura sasaucas ar fizisko telpu kurā tā tiek radīta. Šī mūzika tiecas sniegt tajā iesaistītajiem sakārtojošu un atbrīvojošu pieredzi.

Kā īpašais viesis ierakstā piedalās saksofonists Iļja Belorukovs no Sanktpēterburgas.

‘Temple of Sound’ izdod neatkarīgā mūzikas izdevniecība ‘SKYR’. Ieraksts pieejams CD, audio kasetes un digitālās lejupielādes formātos. Ieraksta vizuālo noformējumu veidojusi Ieva Skuja.

Ivars Arutjunjans ir viens no šobrīd spilgtākajiem jaunās paaudzes džeza mūziķiem Latvijā, kurš guvis atzinību arī Eiropā, īpaši pateicoties dalībai dāņu džeza pianista Karla Vintera trio un daudzos citos projektos. Pašreiz Arutjunjans dzīvo Kopenhāgenā, kur viņš studē Kopenhāgenas Ritmiskajā Konservatorijā.

Edgars Rubenis ir eksperimentālās rokmūzikas apvienības ‘Mona De Bo’ ģitārists, kurš vairākus gadus darbojas arī kā solomākslinieks. Rubenis šobrīd dzīvo Holandē, kur Hāgas Karaliskajā Konservatorijā studē Sonoloģijas institūtā.

Arutjunjana un Rubeņa sadarbība aizsākās 2011. gada pavasarī – tieši laikā, lai viņi paspētu sniegt savu pirmo koncertu īslaicīgā un leģendārā ‘Skaņu Meža’ bāra slēgšanas pasākumā.

Atzīmējot ieraksta izdošanu, Arutjunjans un Rubenis dosies koncertsērijā uz Viduseiropas zemēm. Latvijā viņi būs dzirdami vasaras nogalē.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV