Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Liepājas džeza dienas atklās grupa Pieneņu vīns

Easyget.lv, 10.04.2013. 11:14

Piektdien, 12. aprīlī, pulksten 19 Liepājas Latviešu biedrības namā izskanēs pirmais šī gada Liepājas džeza dienu koncerts, kurā ar dziesmām jazz, jazz-pop, funk un disco stilos uzstāsies grupa „Pieneņu vīns”.
Liepājas džeza dienas atklās grupa Pieneņu vīns

Grupa „Pieneņu vīns” („Dandelion Wine”) dibināta 2005. gadā. Nosaukta pēc Reja Bredberija grāmatas „Dandelion Wine”, grupa radošo darbību uzsākusi ar vokālistes Evilenas un Yuri dziesmu skicēm, kuru aranžiju rezultātā iezīmējies grupas skanējums ar funk un jazz iezīmēm. 2007. decembrī grupa uzvarēja konkursā „MicRec Open4”. 2008.gadā grupa uzvarēja konkursā „Tu Esi Pamanīts”, bet soliste Evilena tika atzīta par labāko vokālisti. Vokāliste Evilena ir džeza nodaļas studente Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, 2011.gadā viņa piedalījās arī „Pori Jazz” festivālā Somijā un „Nomme Jazz” Igaunijā, kā arī „Limassol Jazz” festivālā Kiprā, bet 2012.gadā tika līdz finālam „Jazz Voices” konkursā Lietuvā.

Koncertu vadīs „LR3 Klasika” žurnālists un mūziķis Edgars Raginskis. Par gaismas efektiem un īpašu atmosfēru koncerta laikā rūpēsies gaismu mākslinieks Pāvels Armanis, kurš ir starptautiski atzīts gaismu mākslinieks, strādājis Polijā, Vācijā, Francijā, Turcijā, Azeirbadžānā, Ukrainā un iesaistījos daudzos starptautiskos projektos. Skaņas un gaismas tehniku nodrošinās SIA „Freelancer”.

Koncerts iecerēts divās daļās, darbosies kafejnīca.

Biļetes vēl nopērkamas „Biļešu paradīze” tirdzniecības vietās un Liepājas Latviešu biedrības nama kasē.

Foto: Grupa Pieneņu vīns. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV