Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Senās mūzikas festivāls tradicionāli notiks Rīgā un Rundālē

Easyget.lv, 10.04.2013. 14:28

19. Starptautiskā Senās mūzikas festivāla, kas šogad notiks no 10. līdz 13. jūlijam, uzmanības lokā šovasar mūzika no gregoriskā dziedājuma līdz Vīnes klasikai, uzsvaru liekot uz itāļu, vācu un franču baroka pērlēm
Senās mūzikas festivāls tradicionāli notiks Rīgā un Rundālē

Koncertos dzirdēsim slaveno itāļu vijolnieku Rikardo Mināzi un čellistu Mario Brunello, kontrtenoru Sergeju Jēgeru, orķestri Kremerata Baltica, Rīgas Doma zēnu kori, baroka orķestri Collegium musicum Rīga, Sinfonietta Rīga baroka ansambli u.c. Koncerti notiks Rīgas dievnamos un koncertzālēs, kā arī jau tradicionāli Rundāles pilī, kur tiks gaidīti arī mazie klausītāji uz koncertuzvedumu „Pasaka par kurpnieksievu un zelta kurpēm”, informē „Latvijas Koncertu” sabiedrisko attiecību vadītāja Rinta Bružēvica.

Senās mūzikas festivāla atklāšanas koncerts notiks 10. jūlijā plkst. 20.00 Rīgas Sv. Jāņa baznīcā, kur dzirdēsim Rīgas Doma zēnu kori un Collegium musicum Rīga diriģentu Mārtiņa Klišāna un Māra Kupča vadībā. Skanēs viens no baroka mūzikas superhitiem – Pergolēzi skaistā kantāte Stabat Mater, kur solopartijās dzirdēsim soprānu Elīnu Šimkus un kontrtenoru Sergeju Jēgeru.

11. jūlijā plkst. 20.00 Mazajā ģildē franču baroka meistardarbus atskaņos Sinfonietta Rīga baroka ansamblis. Savukārt 12. jūlijā plkst. 20.00 Mazajā ģildē koncertā „Bahs, Hendelis un Korelli” spēlēs viena no mūsdienu spožākajām blokflautistēm - Doroteja Oberlingere kopā ar mūsu aizrautīgo klavesīnisti Ievu Salieti un teicamo baroka čellisti Ilzi Gruduli.

Mazajā Mežotnes pilī 12. jūlijā plkst. 20.00 klausītājus gaidīs itāļu čella virtuozs Mario Brunello. Savukārt plkst. 22.00 Rīgas Domā dzirdēsim Sergeju Jēgeru vienā programmā ar viduslaiku dziedājumu meistariem – vokālo grupu Schola cantorum Riga, kas koncertēs tradicionālajā programmā “Gregoriskie dziedājumi”.

Senās mūzikas festivāla Rundāles diena 13. jūlijā sāksies plkst. 15.00 ar koncertuzvedumu bērniem „Pasaka par kurpnieksievu un zelta kurpēm” pils Baltajā zālē. Muzikālajā pasakas uzvedumā bērnus priecēs krāšņi tērpi, skaistas senās mūzikas skaņas un deju raksti baroka deju grupas un baleta studijas „Freska” solistu izpildījumā. Kurpnieksievas lomā iejutīsies dziedātāja Ieva Parša.

Plkst. 18.00 Rundāles pils Baltajā zālē spēlēs baroka orķestris Collegium musicum Rīga diriģenta Māra Kupča vadībā.
Plkst. 20.00 mūs priecēs slavenais itāļu vijolnieks Rikardo Mināzi – izcils vēsturiskā atskaņojuma lietpratējs, nevaldāmas fantāzijas un dāsna skatuves šarma īpašnieks. Koncertā „Itāļu baroka šedevri” Rikardo Mināzi spēlēs kopā ar Sinfonietta Rīga.

Senās mūzikas festivāla noslēguma koncertā „Kremerata Baltica. Baroka svētki pils dārzā” pl. 22.00 dzirdēsim Mario Brunello kaismīgo, daiļi piesātināto čella spēli, kuru iepazinām pagājušajā vasarā Kremerata Baltica festivāla koncertos. Brunello un orķestra Kremerata Baltica fantastisko saspēli baudīsim dzīvespriecīgā Bokerīni, Haidna un Tēlemaņa mūzikas programmā.

„Latvijas Koncerti” sadarbībā ar „Skaisto skatu” aģentūru 13. jūlijā nodrošinās tūristu klases autobusu braucienam uz Rundāles pili un no Rundāles pils. Pieteikšanās pa tālruni 67221767, 26415127.

Festivālu rīko VSIA „Latvijas Koncerti”.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV