Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Somu avangardisti Cleaning Women šonedēļ koncertēs Latvijā

Easyget.lv, 29.04.2013. 09:15 | komentāri (1)

2. maijā Ģertrūdes ielas teātrī Rīgā un 3. maijā klubā Fire Bar Liepājā uzstāsies hipnotiskā mūziķu apvienība Cleaning Women no Somijas.
Somu avangardisti Cleaning Women šonedēļ koncertēs Latvijā

Cleaning Women koncerti izslavēti ar enerģētiski uzlādēto atmosfēru, kuru mūziķi rada ar iespaidīgu pašdarinātu instrumentu arsenālu. Ar 15 gadu garumā izkoptu virtuozitāti trio brīvi sērfo pāri dažādu mūzikas žanru robežām, apvienojot roka un tehno elementus ar tautas melodijām, ironiskas fantāzijas pilnu kinomūziku, kosmonautu cienīgām balādēm un industriālu fabrikas disko. Grupai ir vairāk nekā 400 koncertu pieredze, uzstājoties teju visās Eiropas valstīs (Latvijā – 90. beigās), kā arī ASV, Kanādā, Krievijā un Ķīnā.

Auguši ezeru, purvu un mežu valstībā, Somijas mūziķi itin bieži šķiet muzikāli iedvesmojušies no laumiņām, elfiem un līdzīgi maģiskām paralēlo pasauļu radībām. Varbūt tieši tālab sevi par citplanētiešiem dēvē „Cleaning Women”, kas karjeras pirmsākumos bija pazīstami ar trokšņainām ritma performancēm, un šobrīd ir ne vien ieguvuši jaudīgākās Somijas „alternatīvo deju” grupas statusu, bet ir arī krietni iesakņojušies vēl vienā kultūras lauciņā ārpus mūzikas. Proti, kinomīļi pazīst viņus kā regulārus starptautisku kinofestivālu viesus, kas radījuši skaņu celiņus virknei izcilu mēmā kino klasiķu darbiem, kā piemēram S. Eizenšteina „Bruņukuģis Potjomkins” vai F. Langa „Metropole”.

„Industriāla žvadzoņa un kaukšana, Lapzemes šūpuļdziesmu atbalsis, sūfiji un ķiķināšana par tehnopopu – Cleaning Women atraduši izeju no autobāņa, kurā mūziku ierāva Kraftverk, - taisnā ceļā uz paralēlo pasauli, apkopēju – robotu planētu „Clinus”. Visasprātīgākā antiutopija, visdraudīgākie deju ritmi, visfunkcionālākie veļas žāvētāji!” grupas skanējumu raksturo Grigorijs Goldencvaigs mūzikas žurnālists un rakstnieks.

Apvienības viesošanos Latvijā atbalsta Somijas vēstniecība Rīgā, ESEK fonds (The Finnish Performing Music Promotion Centre , Somija). Informatīvais atbalsts: Radio Naba, Rīga Radio, Easyget, Veto Magazine, Riga This Week.

2. maijā Ģertrūdes ielas teātrī (Ģertrūdes ielā 101A, Rīgā) koncerts sāksies plkst. 20:00, 3. maijā klubā Fire Bar (Stūrmaņu ielā 1, Liepājā) - plkst. 21:00.

Biļetes nopērkamas Bezrindas.lv – iepriekšpārdošanā lētāk. Uz koncertiem tiek tirgots ierobežots biļešu skaits.

Informācija par grupu: www.cleaningwomen.com un http://www.myspace.com/video/cleaning-women/hotel-jungle-fever/3091101

Informācija par koncertiem: www.git.lv, www.firebar.lv

Foto: Cleaning Women. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV