Trešdiena, 01.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ziedonis;

Senās mūzikas festivāls 2013

Easyget.lv, 19.06.2013. 17:59

10. - 13. jūlijs. Rīga, Mežotne un Rundāle
Senās mūzikas festivāls 2013

10. līdz 13. jūlijam Rīgā, Mežotnē un Rundālē notiks Senās mūzikas festivāls 2013, kura programmu veido mūzika no gregoriskajiem dziedājumiem līdz Vīnes klasikai.

Senās mūzikas festivāla programma īsumā

  • Senās mūzikas festivāla atklāšanas koncertā 10. jūlijā Rīgas Sv. Jāņa baznīcā klausītājus gaida tikšanās ar mūsu izcilajiem baroka mūzikas interpretiem – Rīgas Doma zēnu kori un baroka orķestri Collegium musicum Rīga. Solisti – Elīna Šimkus un Sergejs Jēgers.
  • 11. jūlijā Mazajā ģildē Sinfonietta Rīga baroka ansamblis atskaņos jauna koncertprogramma, kur mūziķu uzmanības lokā franču baroka pārstāvji – Fransuā Kuperēns, Žozefs Bodēns de Buāmortjē un Elizabete Žakē Delagēra.
  • 12. jūlijā Mazajā ģildē vācu blokflautas virtuoze Doroteja Oberlingere uzstāsies kopā ar Latvijas spožo klavesīnisti Ievu Salieti un Bāzelē dzīvojošo baroka čella spēles meistarīgo pārvaldītāju Ilzi Gruduli.
  • 12. jūlijā Mazajā Mežotnes pilī koncertēs itāļu mūziķis Mario Brunello.
  • 12. jūlijā Rīgas Domā vienā koncertprogrammā pirmoreiz satiksies gregorisko dziedājumu ansamblis Schola Cantorum Riga un Sergejs Jēgers. 
  • Senās mūzikas festivāla noslēguma diena noritēs Rundāles pilī 13. jūlijā. Kā ik gadu, festivālā atkal sarūpēts īpašs pasākums bērniem. Šogad tas būs uzvedums “Pasaka par kurpnieksievu un zelta kurpēm”. 
  • Vakara koncertā Rundāles pilī uzstāsies baroka orķestris Collegium musicum Rīga mākslinieciskā vadītāja, erudītā mūzikas arheologa Māra Kupča vadībā, solistu ampluā – vijolniece Agnese Kanniņa-Liepiņa, flautiste Kristīne Stumbure un klavesīniste Gertruda Jerjomenko. 
  • Orķestris Sinfonietta Rīga koncertēs kopā ar baroka vijolnieku Enriko Onofri.
  • 19. Starptautiskais Senās mūzikas festivāls noslēgsies ar koncertu “Kremerata Baltica. Baroka svētki pils dārzā”. Kopā ar izcilo orķestri Kremerata Baltica uzstāsies itāļu čella virtuozs Mario Brunello.

Nokļūšana:

„Latvijas Koncerti” sadarbībā ar „Skaisto skatu” aģentūru 13. jūlijā nodrošinās tūristu klases autobusu braucienam uz Rundāles pili un no Rundāles pils. Pieteikšanās pa tālruni 67221767, 26415127.

Biļetes

Biļetes nopērkamas “Biļešu paradīzes” kasēs. Cena - 5-25 Ls.

Senās mūzikas festivāla mājaslapa: http://www.latvijaskoncerti.lv/lv/festivals/1

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV