Trešdiena, 01.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ziedonis;

“Pasaka par kurpnieksievu un zelta kurpēm” Rundāles pilī

Easyget.lv, 20.06.2013. 13:45

Koncertuzvedumu bērniem bagātīgi rotās senās mūzikas skaņas un krāšņi deju raksti
“Pasaka par kurpnieksievu un zelta kurpēm” Rundāles pilī

19. Starptautiskajā Senās mūzikas festivālā „Latvijas Koncerti” sarūpējuši īpašu pasākumu bērniem - koncertuzvedumu „Pasaka par kurpnieksievu un zelta kurpēm”, kas notiks Rundāles pils Baltajā zālē sestdien, 13. jūlijā, plkst. 15.00, informē Latvijas Koncertu pārstāve Rinta Bružēvica.

Pasakā tiksimies ar nabaga kurpnieksievu, kurai, kā jau pasakā, jāpiedzīvo dažādi brīnumi. Kurpnieksievas labā un nesavtīgā rīcība ļauj viņai piedzīvot īstu laimi – devīga sirds tiek vienmēr dāsni atalgota. Kurpnieksievas lomā iejutīsies dziedātāja Ieva Parša. Vēl koncertuzvedumā piedalīsies Jolanta Strikaite, balss; Juris Jope, balss; Agnese Kanniņa-Liepiņa, vijole; Jānis Stafeckis, kontrabass; Ainis Zavackis, sitaminstrumenti; Ieva Saliete, klavesīns; seno deju grupas Ballare dalībnieki. Pasākumu vadīs Karina Bērziņa.

Plkst. 14.00 (stundu pirms koncertuzveduma), kā katru gadu, mazajiem apmeklētājiem būs iespēja nogrimēties un veidot frizūras pie Birutas Mageles starptautiskās stilistu skolas topošajiem meistariem, kā arī piedalīties interesantā spēlē, kurā bērni varēs doties pils apkārtnes izpētes gājienā, izmantojot īpašu karti „apslēptās mantas” meklēšanai un minot mīklas. Veiksmīgākos gaida pārsteiguma balvas saistībā ar koncertuzveduma nosaukumu.

Mazo apmeklētāju tērpos vēlams iezīmēt kaut nelielu, tomēr senatnīgu akcentu. Pēc koncerta apmeklētāji varēs nofotografēties ar muzikālās pasakas varoņiem.

Senās mūzikas festivālu atbalsta Rīgas dome.

Biļetes var iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV