Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Igo un komponists Valts Pūce ielūdz uz koncertuzvedumu „Zeme”

Easyget.lv, 16.08.2013. 10:36

28. augustā plkst. 19:00 Dzintaru koncertzālē ar jauno koncertuzvedumu „Zeme” mūzikas cienītājus priecēs Igo un komponists Valts Pūce.
Igo un komponists Valts Pūce ielūdz uz koncertuzvedumu „Zeme”

Galerijas:

Pirms diviem gadiem kopā ar komponistu Jāni Strazdu tika uzsākts četru dabas stihiju cikla „Uguns. Zeme. Ūdens. Gaiss.” pirmais projekts „Uguns”, kuru ar dzejas, mūzikas, kā arī vizuālās mākslas palīdzību un savu mītisko stāstu par pasauli veidoja Igo. Šīs vasaras nogalē Igo klausītājiem piedāvā četru dabas stihiju cikla otro muzikālo projektu „Zeme”, kas tiek veidots ar dziedātāja, mūziķa un daudzpusīgā mākslinieka Igo radītu dzeju, komponista Valta Pūces oriģinālmūziku un mākslinieces Gitas Straustiņas video projekcijām. Jaunās koncertprogrammas „Zeme” pirmajā daļā Igo ar mūziķiem atskaņos skaņdarbus, kuri ir veltīti zemes tēmai, savukārt koncerta otrajā daļā skanēs skaņdarbi no cikla „Uguns” un Igo zelta repertuāra.

Igo projektā „Zeme” uzstāsies kopā ar plašu mūziķu un viesmākslinieku sastāvu, starp tiem Nacionālā teātra aktrise Dita Lūriņa, Dailes teātra aktieris un režisors Juris Strenga, mūsdienu deju grupa „Buras”, Andra Veismaņa stīgu kvartets, flautists Andis Klučnieks, saksofonists Zintis Žvarts, elektroduets „Das IST”, dziedātāja Ieva Kerēvica, mūzikas dizainers Andris Indāns, komponisti – Jānis Strazds un Valts Pūce, IGO pavadošā grupa: Juris Kristons, Reinis Ozoliņš, Ivars Jercums, Armands Alksnis, Kaspars Kurdeko un citi.

Jaunā koncertuzveduma un albumu tapšanā piedalījušies vairāk nekā 50 dažādu pasaules valstu pārstāvji, kas šobrīd dzīvo Latvijā, tostarp arābu kultūras centra priekšsēdētājs Hosams Abu Meri, Latvijā dzīvojošais soms - mūziķis Marko Ojala, dziedātāja, poliete Anna Polansky, spāņu pavārs Havjers Garsija, itālis Roberto Meloni, gruzīnu gleznotājs Nukzars Paksadze, kultūras pārstāvji no Indijas, Šrilankas, Bengālijas, Nepālas, Armēnijas, Nigērijas, Brazīlijas, Ķīnas, Francijas, Rumānijas, Korejas, Uzbekistānas, Filipīnām, Marokas u.t.t. Visi šie kultūru pārstāvji ir ierunājuši frāzi, katrs savā valodā, kas tiks atskaņota koncertuzveduma noslēguma dziesmā „Mana Zeme”, par to, cik katram sava zeme ir svēta un svarīga.

Koncertuzvedums „Zeme” – 28. augustā Jūrmalā Dzintaru koncertzālē, 25. oktobrī Valmierā, 1. novembrī Jelgavā, 2. novembrī Liepājā un 8. novembrī Rīgā.

Biļetes – „Biļešu Paradīze” kasēs.

Foto: Igo un Valts Pūce. Foto (c) Ilmārs Znotiņš

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV