Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Rīgas Gospelkoris uzņem jaunus dalībniekus

Easyget.lv, 09.10.2013. 12:44

Rīgas Gospelkoris aicina jaunus dalībniekus pievienoties dziedātāju rindām. Dalībnieku noklausīšanās un uzņemšana notiks 6. novembrī plkst. 18.00 Rīgā.
Rīgas Gospelkoris uzņem jaunus dalībniekus

Iepriekšējā muzikālā pieredze nav būtiskākais nosacījums iekļūšanai kora sastāvā - svarīgi nosacījumi ir talants, mīlestība uz mūziku un vēlme pilnveidoties, strādājot un attīstot savu balsi. Kora dalībniekiem būs iespēja ne tikai piedalīties mēģinājumos un koncertēt, bet arī tiks nodrošinātas atsevišķas grupu nodarbības pie vokālā pedagoga.

Jau desmit gadus Rīgas Gospelkoris (dibinātāja Railī Orrava, diriģents Jānis Maslovskis) aktīvi koncertē ne tikai Latvijā, bet arī Vācijā, Norvēģijā, Kiprā un ASV.

Rīgas Gospelkoris pārsvarā izpilda mūsdienu melnādaino gospelmūziku (contemporary black gospel), reizēm repertuārā iekļaujot arī kādu senu baznīcu spiričuelu (negro spiritual) vai visiem labi zināmu populārās mūzikas skaņdarbu. Koris veido arī kopīgus mūzikas projektus ar pasaules gospel mūzikas zvaigznēm, kur kā nozīmīgāko uzskatāms gospel mūzikas festivāls „Sing Gospel Latvia”, kas jau trīs reizes ir veiksmīgi norisinājies Rīgā. Tajā kā galvenie viesi piedalījās mūziķi Valters Ovens (Walter Owens), Terijs Mūrs (Terry Moore) un Malkolms Vilijams (Malcolm Williams) no Čikāgas, kā arī Kārena Gibsone (Karen Gibson) no Lielbritānijas.

Patlaban Rīgas Gospelkoris atrodas pieredzes apmaiņas un koncertturnejas braucienā ASV, kuras ietvaros tiks sniegti vairāki koncerti un, gospel mūzikas dzimtenē – Čikāgā, papildinātas zināšanas pie šā mūzikas žanra profesionāļiem. Atgriežoties Latvijā, koris gatavosies Ziemassvētku koncertiem, kur pirmais jau ir gaidāms 22.decembrī, Latvijas Mūzikas Akadēmijā, kā arī norisināsies cītīgi gatavošanās darbi dalībai vienā no galvenajiem mūzikas notikumiem 2014. gadā Rīgā – Pasaules koru olimpiādei.

Savu pieteikumu ar vārdu, uzvārdu, kontakttālruni un īsu muzikālās pieredzes aprakstu sūtīt uz e-pastu gospelkoris@inbox.lv.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV