Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Anima Solla aicina uz tautas mūzikas koncertu

Easyget.lv, 31.10.2013. 09:06

Vokālā grupa Anima Solla 2. novembrī plkst. 19:00  „Totaldobže” mākslas centrā sniegs latviešu tautas mūzikas koncertu „Abra”. Anima Solla industriālā telpā pirmatskaņos Selgas Mences, Andra Dzenīša, Jura Vaivoda un Krista Auznieka jaundarbus, informē grupas pārstāve Anna Rudzīte. 
Anima Solla aicina uz tautas mūzikas koncertu

„Abra ir trauks, kurā iejauc mīklu jaunai maizītei. No iepriekšējām paaudzēm saglabāts ieraugs ir mūsu pārmantotās vērtības, svaigi ceptā maize – dzīves turpinājums, senā un jaunā apvienojums,” koncerta nosaukumu skaidro vokālās grupas vadītāja Mārīte Puriņa.

Komponists Andris Dzenītis par vokālajai grupai veltītajiem skaņdarbiem saka: „Esmu izvēlējies riskantu ceļu, veidot savas versijas visiem latviešiem īpaši labi zināmām melodijām - ārkārtīgi kanonsikajai „Rikšiem bērīti es palaidu” un vienai no manām mīļākajām latviešu tautas melodijām „Neviens putniņš tā nepūta.””

Koncertā skanēs arī „Grammy” balvas nominanta Uģa Prauliņa „Vakardziesmas”, ko Anima Solla atskaņoja Dziesmu un Deju svētku vokālo ansambļu konkursa finālā un ieguva Latvijas labākā vokālā ansambļa titulu. „Vakardziesmās” un citos darbos dziedātājas rādīs gan akadēmisku, gan tradicionālu dziedāšanas tehniku.

Līvas Kalniņas režisētajā koncertā skanēs arī Līgas Celmas – Kursietes „Saules meitas jūru brida” un „Saucēja dziesma”, Mārtiņa Aldiņa „Avotāi guni kūru”, klausītājiem zināmākas Zigmāra Liepiņa tautas dziesmu apdares u.c.

Biļetes „Biļešu serviss” tirdzniecības vietās, kā arī stundu pirms koncerta norises vietā.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV