Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Anima Solla aicina uz elektroakustiskās mūzikas koncertu Spīķeros

Easyget.lv, 06.11.2013. 15:10

Vokālā grupa Anima Solla, bītmeikeris Oriole un stīgu kvartets Gaiva 10. novembrī plkst. 18.00 uzstāsies Spīķeru koncertzālē, atskaņojot divus Riharda Dubras ciklus.
Anima Solla aicina uz elektroakustiskās mūzikas koncertu Spīķeros

Koncertā „Aiz klusuma” Ojāram Vācietim veltīto „Putns ar zīda asti” Anima Solla izpildīs kopā ar stīgu kvartetu Gaiva, bet ciklā ar Aspazijas vārdiem līdzās a cappella dziedājumam būs dzirdama arī elektroniski apstrādāta skaņa bītmeikera Oriole izpildījumā, informē Vokālās grupas pārstāve Anna Rudzīte.

„Darbs pie šī cikla bija ļoti smags, jo Apazijas dzeja, ārēji būdama it kā vienkārša, pati jau ir mūzikas un ritmu piesātināta. Tā neļaujas, bet diktē savus noteikumus. Tikai tad, kad sapratu, ka man tiem jāpakļaujas, spēju šo ciklu uzrakstīt,” stāsta komponists Rihards Dubra.

Cikls ar Aspazijas vārdiem Latvijā atskaņots vien dažas reizes. Pirms diviem gadiem uzrakstīts starptautiskam sadarbības projektam „Trois parfums de femmes” (Trīs sieviešu smaržas), kas veltīts 19. un 20. gadsimtu mijas izcilo sieviešu – franču rakstnieces Koletes, vācu gleznotājas Paulas Modersones-Bekeres un latviešu dzejnieces Aspazijas – daiļradei. Savukārt cikls „Putns ar zīda asti” savu zvaigžņu stundu piedzīvoja Dziesmu svētku nakts koncertā Rīgas Doma dārzā.

„Koncerta galvenais tēls ir klusums, kurā sadzirdēt savus sirdspukstus, klusums, pēc kura ilgojas dvēsele. Aiz klusuma sākas visa mūsu dzīve, arī steiga un nemiers. Tāpēc uzstājamies kopā ar bītmeikeri Oriole – radīsim to vidi, kurā abas pasaules mijiedarbojas,” stāsta vokālās grupas vadītāja Mārīte Puriņa.

Biļetes „Biļešu paradīze” tirdzniecības vietās, kā arī stundu pirms koncerta norises vietā.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV