Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Foto: "Anklāvs" Tabakas fabrikā

Easyget.lv, 01.11.2013. 21:16

Vēl divas dienas - sestdien un svētdien - pulksten 16:00-20:00 bijušās Tabakas fabrikas (Miera ielā 58) otrā stāva zālē aplūkojams īru vizuālā mākslinieka Ričarda Mosa audio-vizuālais darbs „Anklāvs”.
Foto: "Anklāvs" Tabakas fabrikā

Galerijas:

Audio-vizuālais darbs „Anklāvs” („The Enclave”) tika prezentēts 55. Starptautiskajā Venēcijas biennālē, pārstāvot Īriju, un līdzās Ričardam Mosam pie tā tapšanas strādājis arī operators Trevors Tvītens un pazīstamais mūziķis Bens Frosts. Šī darba ekspozīcija kalpos par nepieradinātās mūzikas festivāla Skaņu mežs 2013 noslēgumu.

2012. gadā fotomākslinieks Ričards Moss un viņa kompanjoni operators Trevors Tvītens un mūziķis Bens Frosts, iefiltrējušies bruņotu nemiernieku grupējumā, apceļoja Kongo Demokrātiskās Republikas austrumu daļu, kas cieš no karadarbībām, teroristiskiem uzbrukumiem, masu slepkavībām un sistemātiskas seksuālās vardarbības. Rezultātā tapa „Anklāvs”, kas ir Mosa pārdomas par kara fotogrāfijas žanru. Tas ir meklējums pēc labākas stratēģijas, lai atspoguļotu šo aizmirsto Āfrikas traģēdiju, kurā, pēc Starptautiskās glābšanas komitejas statistikas, Kongo austrumu daļā kopš 1998. gada ar karu saistītu cēloņu dēļ bojā gājuši vismaz 5,4 miljoni cilvēku.

"Anklāvs" skatītājus ierauj izaicinošā un draudīgā pasaulē, atspoguļojot ciešanu estētiku. Projekta sirdī, kā apgalvo pats Moss, ir mēģinājums “veidot satikšanos starp divām atšķirīgām pasaulēm – mākslas potenciāla atspoguļot sāpjpilnus stāstus, kas eksistē viņpus valodas, un fotogrāfijas kapacitātes dokumentēt specifiskas traģēdijas un tās pavēstīt pasaulei.”

Ieeja bez maksas.

Foto: "Anklāvs" Tabakas fabrikā. Foto (c) Vanda Gluha

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV