Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Grupa Bez PVN aicina uz 10 gadu jubilejai veltītajiem koncertiem

Easyget.lv, 15.11.2013. 16:59

27. decembrī 10. gadadienu svinēs grupa „Bez PVN”, aicinot uz koncertiem vairākās Latvijas pilsētās – Daugavpilī, Rēzeknē, Jelgavā, Rīgā un Kārsavā.
Grupa Bez PVN aicina uz 10 gadu jubilejai veltītajiem koncertiem

Latgaliešiem, jo īpaši Latgales jauniešiem un mūziķiem, grupa „Bez PVN” ir bijis iedvesmas avots un latgaliskā nesēji daudzu gadu garumā. Viņi ir vieni no Latgales modernās mūzikas aizsācējiem, pierādījuši, ka mūzika latgaliski var būt arī mūsdienīga, moderna un ne tikai šlāgera stilā vai tautasdziesmās. „Bez PVN” tāpat kā pirms 10 gadiem palikuši uzticīgi sauklim „Mes dzīžam taidā volūdā, kaidā dūmojam!”

Grupas stabilais pamats visus gadus ir bijuši brāļi Guntis un Kristaps Rasimi. Šobrīd grupā darbojas arī Valdis Vucāns (basģitāra), Juris Vucāns (taustiņi, sampleris) un talkā nāk Normans Bārbals, kas zināmāks kā grupas „Momend” bundzinieks, bet grupas attīstībā savu roku pie mūzikas instrumentiem pielikuši arī bundzinieki Pēteris Orinskis un Artūrs Morozs, basģitāriste Aija Repša. Laika gaitā mainījies arī grupas spēlēšanas stils, kā „Bez PVN” skan tagad – lieliski var dzirdēt grupas otrajā, jūnijā izdotajā albumā „Reits”. Pirmais grupas albums „Pyrms vuorda…” iznāca 2006. gada beigās un tika nominēts Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai kategorijā „Labākā debija”.

10 gadu laikā grupa uzstājusies un piedalījusies vairāk nekā 500 koncertos, pasākumos, guvuši dažāda mēroga veiksmes, balvas un titulus lielākos un mazākos festivālos un konkursos. Līdz šim atpazīstamākā grupas dziesma ir bijusi „Screen”, kas 2008. gada sezonā kļuva par LR2 „Muzikālās bankas” spilgtāko debiju.

Pēc pāris gadu skatuviskās pauzes šogad „Bez PVN” atsākuši aktīvu koncertdarbību, tādēļ īpaši priecāsies ar atbalstītājiem tikties un nosvinēt notikumu izsludinātajos koncertos: 21. novembrī Daugavpilī – viesnīcas „Park Hotel Latgola” restorānā „Plaza”, 27. novembrī grupa priecēs rēzekniešus „Ausmeņa kebabs”, 4. decembrī notiks koncerts Jelgavas mūzikas klubā „Jelgavas krekli”, 11. decembrī gaidāma tikšanās Rīgā, klubā „Četri balti krekli”, bet 27. decembrī visus draugus, atbalstītājus un līdzjutējus „Bez PVN” gaidīs turpat, kur viss sācies – Kārsavas kultūras namā.

Vairāk par grupu http://bezpvn.lv

Foto: Grupa Bez PVN. Foto (c) Laura Pastare

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV