Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Uģis Roze, Zigfrīds Muktupāvels un Andris Ērglis tiksies koncertā „Trīs zvaigznes”

Easyget.lv, 25.11.2013. 12:28

7. decembrī Siguldas novada Kultūras centrā izskanēs Imanta Kalniņa un Jāņa Lūsēna koncertprogramma „Trīs zvaigznes”
Uģis Roze, Zigfrīds Muktupāvels un Andris Ērglis tiksies koncertā „Trīs zvaigznes”

Uģis Roze, Zigfrīds Muktupāvels un Andris Ērglis apvienojušies koncertprogrammā “Trīs zvaigznes”. Katrs no māksliniekiem ir atradis sev tuvāko, personiskāko un piemērotāko skaņdarbu, kas veido koncertprogrammas vienojošo pamatu. Koncertā tiks atskaņoti Imanta Kalniņa un Jāņa Lūsēna skaņdarbi ar mūsdienu latviešu dzejnieku vārdiem. Tajā izskanēs dziesmas, kas tapušas pirms vairāk nekā 20 gadiem un nu sagaidījušas pirmatskaņojumu trīs dziedātāju izpildījumā, kā arī jaunas, nesen tapušas dziesmas, informē Siguldas novada Kultūras centra pārstāve Dace Pleša.

Imanta Kalniņa mūzika Jānim Lūsēnam kopš 15 gadu vecuma ir bijusi paraugs inteliģencei, smalkumam un teksta izpratnei mūzikā, tāpēc veidojot jauno koncertprogrammu tika izvēlētas arī Imanta Kalniņa dziesmas, kā iedvesmas avots Jāņa Lūsēna agrīnajam ceļam mūzikā.

Programmā tiks ietvertas piecas Imanta Kalniņa dziesmas un Jāņa Lūsēna jaundarbi. Visiem skaņdarbiem aranžējumus veidojis Jānis Lūsēns. Imanta Kalniņa skaņdarbos un Jāņa Lūsēna jaunradītajos mūzikas sacerējumos uzsvars likts uz aizgājušo laikabiedru latviešu dzejnieku dzeju, kas aizvien ir latviešu dzejas etalons. Tajā skanēs dziesmas gan ar Māra Čaklā, Knuta Skujenieka, Ojāra Vācieša, Klāva Elsberga, Māra Melgalva, Pētera Brūvera u.c. dzejnieku vārdiem.

Caurviju tēma koncertā “Trīs zvaigznes” ir mīlestība no konkrētā līdz vispārīgajam, kas ietver sevī dziļākās un īstākās jūtas, jo bez tām nav iespējams būt labam vīram, tēvam un savas zemes patriotam.

Koncertprogrammā “Trīs zvaigznes” solisti papildus atskaņos instrumentu partitūras - Andris Ērglis - perkusijas, Zigfrīds Muktupāvels - vijoli, savukārt muzikālo pavadījumu izpildīs Jānis Lūsēns (taustiņisnstrumenti) un Jānis Lūsēns jun. (ģitāra).

Koncerts „Trīs zvaigznes” izskanēs 7. decembrī plkst. 18.00 Siguldas novada Kultūras centrā.

Biļetes nopērkamas „Biļešu Paradīze” kasēs visā Latvijā, www.bilesuparadize.lv un Siguldas novada Kultūras centra kasē.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV