Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Bonobo februārī sniegs koncertu Rīgā

Easyget.lv, 11.12.2013. 12:21 | komentāri (2)

19. februārī Rīgā koncertēs aktuālais elektroniskās mūzikas pārstāvis Bonobo; biļešu tirdzniecība sāksies ceturtdien
Bonobo februārī sniegs koncertu Rīgā

Elektroniskās mūzikas pārstāvis Bonobo sava piektā albuma The North Borders Eiropas koncerturnejas ietvaros pirmo reizi viesosies Rīgā. Koncerts, kuru mūziķis sniegs kopā ar grupu, notiks 19. februārī koncertzālē Palladium, informē Kristīne Komarovska.

Bonobo aicina doties dažādu kultūru sajaukuma caurvītā downtempo elektroniskās mūzikas ceļojumā. Ar 2001. gadā izdoto debijas albumu Animal Magic, kam sekoja tikpat veiksmīgais Dial M for Monkey, britu mūziķis jau bija iemantojis kritiķu un fanu atzinību. Gluži tāpat notika ar arfas piesātināto singlu Ketto un trešo albumu Days to Come, kas radio BBC1 2006. gada Worldwide Awards tika atzīts par gada labāko albumu.

Saimons Grīns jeb Bonobo šobrīd ir mūziķa karjeras augstākajā punktā. 2012. gada albums „Black Sands” ir Bonobo labākais sasniegums; tehniski nevainojams ieraksts, kas apvieno Grīna unikālo melodiju veidošanas talantu un satriecošus elektroniskās mūzikas elementus, basu un bungas.

Black Sands tika izpārdots vairāk nekā 150 tūkstošos kopiju visā pasaulē un kopš tā izlaišanas Bonobo ar grupu koncertējis un pārsteidzis klausītājus, dzīvajā izpildot hipnotizējošas albuma dziesmu pagarinātās versijas. Viņa koncerti Londonas Roundhouse un The Forum tika izpārdoti un ASV koncertturnejā grupa uzstājās 22 pilsētās, sākot no Ešvilas līdz Ņujorkai. Bonobo mūzika LastFM atskaņota vairāk nekā 16 miljonu reižu un mūziķa Facebook kontam pievienojušies vairāk nekā 301 tūkstotis sekotāju.

2013. gada pavasarī Bonobo laida klajā savu piekto albumu - The North Borders, ar kuru tika sperts nopietns solis grupas mūzikas attīstībā - tajā jūtama pašsaprotama izaugsme, kā arī sadzirdamas Black Sands albumam raksturīgās elektroniskās skaņu virāžas. Tematisks, dziļš, atkarību izraisošs un ideāli veidots - tas ir saviļņojoši saskanīgs pieteikums mūzikas pasaulē.

The North Borders koncerturneja tika uzsākta līdz ar albuma iznākšanu. Bonobo un viņa grupa nupat beiguši koncertēt Ziemeļamerikā un Jauno gadu plāno sagaidīt Austrālijā. Janvārī pēc neliela pārtraukuma viņi atkal atgriezīsies Eiropā.

Palladium koncertzāle tiks aprīkota ar izcilu apskaņošanas sistēmu, kas nodrošinās, lai katra mūziķa individuālais sniegums būtu baudāms augstākajā kvalitātē. Pasākuma organizatori apgalvo, ka basa skanējums būs patiesi sulīgs, jo tas tomēr ir Bonobo radītās mūzikas galvenā sastāvdaļa.

Biļetes pārdošanā Ticketpro kasēs un www.ticketpro.lv no ceturtdienas, 12.decembra. Biļetes cena 19 LVL, vēlāk - dārgāk.

http://www.youtube.com/bonoboVids
https://twitter.com/sibonobo
http://soundcloud.com/bonobo
http://www.bonobomusic.com

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV