Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Pīters Broderiks martā atgriežas Rīgā

Easyget.lv, 11.02.2014. 17:00 | komentāri (2)

18. martā ar koncertu Rīgā atgriežas amerikāņu mūziķis un komponists Pīters Broderiks, koncertā Rīgas Domā viņam pievienoties „Sinfonietta Rīga” stīgu kvartets
Pīters Broderiks martā atgriežas Rīgā

Pīters Broderiks ne tikai veiksmīgi darbojies dāņu indiroka grupā “Efterklang”, bet arī turpina papildināt nu jau vismaz piecpadsmit viņa solokarjerā tapušo eklektisko albumu skaitu. Lai arī Pīters Broderiks spēj izpausties gan elektroakustiskajā un eksperimentālajā, gan folkmūzikas, gan akadēmiskajā un ambient žanrā, (rakstot skaņu celiņus arī filmām un dejas izrādēm), viņa skanējumam vienmēr raksturīgs nepiespiests, romantisks un atmosfērisks pieskāriens. Katrs viņa skaņdarbs it kā ieaicina klausītāju Broderika istabā, radot tuvības, mīļuma, privātuma un nereti – arī skumju sajūtu, tomēr rezultāts vienmēr ir kā silta, neverbāla saruna ar mūziku, atmosfēru, saviem blakussēdētājiem un pašu mūziķi.

“Šajā koncertā man pirmo reizi būs iespēja izpildīt vairākas dziesmas no mana pirmā albuma “Float”. Ar simfoniskā orķestra un kora palīdzību, es beidzot tās spēšu atskaņot koncertā. Tāpēc vakara pirmajā daļā izskanēs pieci uz klavierēm izpildīt “Float” albuma skaņdarbi, bet otrajā daļā tiks atskaņotas vairākas jaunas vokālās mūzikas kompozīcijas, kuras es izpildīšu kopā ar kori un stīgu pavadījumu. Uzstāšanās Rīgas Domā kopā ar šiem mūziķiem uzskatu kā neatkārtojama izdevību," stāsta Broderiks.

Koncerta sākums plkst. 19:00. Biļetes nopērkamas iepriekš pārdošanā eKase.lv un Rīgas Doma kasē. Biļešu cena EUR 10.00 (7.03 LVL), studentiem, skolniekiem, pensionāriem EUR 7, (LVL 4,92). Bērniem līdz 7 g. vecumam bez maksas. Biļešu cenas pirms koncerta 15 EUR (LVL 10,53).

Koncerts notiek projekta Mans Doms ietvaros. Visi biļešu ienākumi tiks novirzīti jaunās Rīgas Doma vitrāžas „Ar degsmi par brīvu Latviju” izveidei.

Atgādinām, ka Pīters Broderiks iepriekšējo reizi Latvijā uzstājās 2010. gada rudenī, sniedzot lielisku koncertu Ģertrūdes ielas teātrī.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV