Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Sinfonietta Rīga Andra Pogas vadībā uzburs Parīzes atmosfēru

Easyget.lv, 19.02.2014. 15:01

Pie kamerorķestra Sinfonietta Rīga diriģenta pults 28. februāra koncertā “Parīzes šarms” stāsies starptautiski augsti novērtētais diriģents Andris Poga, lai kopā uzburtu Parīzes noskaņu.
Sinfonietta Rīga Andra Pogas vadībā uzburs Parīzes atmosfēru

Koncertprogrammā iekļauti Šarla Guno un Andrē Žolivē skaņdarbi, kā arī viena no Jozefa Haidna Parīzes simfonijām. Solistes ampluā iejutīsies flautiste Dita Krenberga.

Viena no austriešu komponista Jozefa Haidna sešām ”Parīzes simfonijām” savulaik izpelnījusies Francijas karalienes Marijas Antuanetes apbrīnu, tāpēc vēlāk dēvēta par ”Karalieni”. Savukārt franču komponista Šarla Guno klasiskās proporcijās ieturētā Pirmā simfonija Re mažorā pirmatskaņojumu piedzīvoja 19. gadsimta vidū Parīzē.

20. gs. pirmās puses komponista francūža Andrē Žolivē 1949. gadā tapušais Koncerts flautai un stīgu orķestrim skanēs šarmantās Ditas Krenbergas priekšnesumā. Dita Krenberga ir publikas iemīļota flautiste gan solo programmās, gan uzstājoties Latvijas Nacionālā Simfoniskā orķestra sastāvā, kur kopš 2006. gada ir flautu grupas koncertmeistare.

Diriģents Andris Poga, būdams tikai trīsdesmit divus gadus jauns, jau izveidojis ievērojamu starptautisku karjeru; veiksmīgi sadarbojas ar daudziem orķestriem Eiropā, Japānā, ASV un Izraēlā. Kopš 2011. gada Andris Poga ir Parīzes orķestra galvenā diriģenta Pāvo Jervi asistents, bet 2012. gadā talantīgais diriģents tika izvēlēts Bostonas simfoniskā orķestra asistentdiriģenta pozīcijai, kas ļauj viņam diriģēt koncertus gan Bostonā, gan slavenajā vasaras festivālā Tenglvudā. Aizvadītā gada rudenī Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris uzņēmis Andri Pogu galvenā diriģenta un mākslinieciskā vadītāja amatā.

Koncerts Lielajā ģildē 28. februārī plkst. 19.00.

Biļešu cena: 7.11 – 21.34 EUR. Biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs.

Foto: Andris Poga. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV