Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Ciklu "Sakrālie dziedājumi" turpina programma "Bahi un Reihs"

Easyget.lv, 28.02.2014. 17:07

Latvijas Radio koris un diriģents Kaspars Putniņš 14.martā plkst.19.00 Sv.Jāņa baznīcā gaidīs klausītājus uz cikla "Sakrālie dziedājumi" jaunāko programmu "Bahi un Reihs".

Koncertā piedalīsies ērģelniece Ilze Reine, pinists Juris Žvikovs, sitaminstrumentālisti Ivo Krūskops un Virdžīnija Laube. Par telpisko noskaņu rūpēsies režisors Uģis Brikmanis.

Koncertā skanēs Karla Fīlipa Emanuela Baha, Johana Sebastiana Baha un Stīva Reiha mūzika.

Diriģents Kaspars Putniņš: "18.gs. vidū komponētā Karla Fīlipa Emanuela Baha tam laikam tik novatoriskā "Jaunā litānija", cik man zināms, būs pirmatskaņojums Rīgā. Karla tēvs Johans Sebastiana Bahs koncertā būs pārstāvēts ar divām motetēm un ērģeļmūziku Ilzes Reines izpildījumā. Bet vispārinājums šim koncertam būs Stīva Reiha Proverb - trim liriskajiem soprāniem, diviem tenoriem, ērģelēm un sitaminstrumentiem. Darbs rakstīts viduslaiku mūzikas ietekmē, par pamatu ņemot Ludviga Vidgenšteina tekstu: How small a thought it takes to fill a whole life!"

Koncertu organizē VSIA "Latvijas Koncerti". Biļetes pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un tīmekļa vietnē www.bilesuparadize.lv, kā arī koncerta norises vietā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV