Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Grupa Green Novice izdod debijas albumu un aicina uz koncertiem

Easyget.lv, 03.03.2014. 15:51 | komentāri (1)

Grupa "Green Novice" klausītājiem nodod savu debijas albumu "Padebeši" latgaliešu valodā, un martā būs dzirdama koncertos Preiļos, Jelgavā, Daugavpilī, Valkā un Rīgā, informē mūziķu pārstāve Aiga Leitholde.
Grupa Green Novice izdod debijas albumu un aicina uz koncertiem

Albumā "Padebeši" apkopotas septiņas smagā metāla/folkroka stilistikā ieturētas dziesmas latgaliešu valodā, kuru tēmas ir iedvesmojusi folklora, mītiski vēstures notikumi un mūziķu piederība Latgalei. Albuma tituldziesma "Zili melni padebeši" (Zyli malni padebeši) jau 2007.gadā kļuvusi par Latgales radio gada spēlētāko dziesmu, bet dziesma "Pērkons veda vedekliņu" (Pārkiuņs vede vedekleņuu) tapusi kopā ar dziedātāju Martu Vaivodi.

Albuma prezentācijas galvenais notikums būs koncerts Preiļu kultūras centrā 8.martā. Tur kopā ar "Green Novice" uz skatuves būs arī grupas "Bez PVN", "Dabasu Durovys", "Rikši" un latgaliešu senvēstures izpētes biedrība "Kroma Kolna Bruoliste".

Martā "Green Novice" aizvadīs piecu koncertu sēriju:

  • 8.martā Preiļu kultūras centrā
  • 14.martā Jelgavas klubā Melno Cepurīšu Balerija 
  • 15.martā Daugavpilī Artilērijas pagrabos
  • 22.martā Valkā klubā 309.kabinets 
  • 29.martā Rīgā klubā Melnā Piektdiena.

Grupas "Green Novice" pirmsākumi meklējami 2005.gadā Preiļos, bet vēlāk mēģinājumi tiek aizvadīti Rīgā. Grupas sastāvā darbojas Alvis Bernāns (ģitāra un balss), Zigmunds Čeksis (ģitāra), Vitālijs Piskunovs (bass) un Valdis Metlāns (bungas).

Papildu informācija: https://www.facebook.com/greennovice

Foto: Grupa Green Novice. Foto (c) Armīns Bernāns

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV