Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Andis Neikšāns pasaules rallija čempionātā startēs ar 40. un 140. numuru

Mārtiņš Dzenītis, 16.01.2009. 09:48

Publicēts 2009. gada pasaules sērijveida auto rallija čempionāta (Production Car WRC, saīsināti PWRC) dalībnieku saraksts. Starp 19 dalībniekiem ir arī Latvijas pārstāvis – 23 gadus vecais „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” pilots Andis Neikšāns, kura stūrmanis visu sezonu būs Pēteris Dzirkals.
Andis Neikšāns pasaules rallija čempionātā startēs ar 40. un 140. numuru

Šī ir pirmā reize Latvijas valsts vēsturē, kad kāds autosportists oficiāli pieteicies startam pasaules rallija čempionātā. Līdz šim Latvijas sportisti startējuši tikai atsevišķos pasaules čempionāta posmos – Ivars Caune divos posmos 1997. un 1998. gadā, Aldis Vilcāns vienā posmā 2004. gadā, Māris Neikšāns divos posmos 2004. un 2007. gadā, Kaspars Šimkus vienā posmā 2006. gadā un Andis Neikšāns trīs posmos 2005., 2006. un 2008. gadā.

Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals šogad Norvēģijas, Grieķijas un Lielbritānijas rallijos trasē dosies ar 40. starta numuru, bet Kiprā, Portugālē un Itālijā, kur startēs arī junioru pasaules čempionāta dalībnieki, oranžo automašīnu rotās 140. starta numurs.
 
Kopumā PWRC čempionātam pieteikušies 19 dalībnieki, no kuriem par favorītiem uzskatāmi zviedri Patriks Sandels un Patriks Flodins, portugāļi Armindo Arauho un Bernardo Souza, čehs Martins Prokops, japānis Tošihiro Arai un norvēģis Eivinds Brinildsens. Visiem viņiem šī nebūs pirmā sezona PWRC.

Anda Neikšāna/Pētera Dzirkala ekipāža tiks oficiāli pieteikta no „LMT/Vergina Inforally Team”, jo grieķu kompānija „Vergina Inforally” nodrošinās loģistikas pakalpojumus. Tomēr visos startos gan Latvijā, gan pasaulē Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals turpinās pārstāvēt „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” krāsas.

Bez ģenerālsponsora „Latvijas Mobilais Telefons SIA” „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandu” atbalsta arī kompānijas „Latvijas Valsts Meži”, „LEC”, „Gros Auto”, „Cramo”, „Neste Oil”, „Juneka” un „Agip”.

Foto: Jānis Barbars

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV