Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals sezonu sāks Lietuvā

Mārtiņš Dzenītis, 30.01.2009. 14:03

Pēdējo divu gadu Latvijas autorallija vicečempioni N4 klasē – „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” duets Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals – savas pirmās sacensībās šogad aizvadīs 31. janvārī, startējot „Winter Rally 2009” netālu no Utenas pilsētas Lietuvā. Ekipāža sacensības plānojusi kā sagatavošanās posmu pirms pasaules rallija čempionāta etapa „Rally of Norway”, kurš risināsies pēc divām nedēļām.

Ekipāža trasē dosies nevis ar kaujas, bet gan ar treniņu automašīnu, tādēļ tās krāsojums līdzjutējiem varētu būt neierasts. Lai gan automašīnu joprojām rotās ierastie atbalstītāju logotipi, automobiļa pamatkrāsa būs balta. „Ierasto sacīkšu automašīnu gatavojam Norvēģijas rallijam, tādēļ Lietuvā brauksim ar treniņu mašīnu,” stāsta Andis Neikšāns. „Būs ļoti neierasti piedalīties Latvijas čempionāta posmā, uztverot sacensību nevis kā cīņu par sekundēm, bet gan kā treniņu. Mūsu uzdevums 2009. gadam ir sekmīgi nostartēt „Production Car” pasaules čempionātā, kuram aktīvi gatavojamies. Tādēļ Lietuvā pārāk neriskēsim – brauksim savā tempā un meklēsim labākos regulējumus.”

Ekipāžas stūrmanis Pēteris Dzirkals atzīst, ka treniņu automašīna nav daudz lēnāka par kaujas automobili, taču bieži vien autosportā visu izšķir nianses. „Uz Lietuvu dodamies bez lieka stresa, jo šogad neesam uzstādījuši mērķi kļūt par Latvijas čempioniem. „Winter Rally” būs diezgan savdabīgs treniņš – pēc vairāk nekā trīs mēnešus ilga pārtraukuma atkal piedalīsimies sacensībās, taču apstākļi Lietuvā būs krietni savādāki, nekā Norvēģijā, kur būs vairāk sniega un jābrauc ar pavisam citādām riepām. Protams, esam priecīgi atkal braukt sacensībās un tas mums šogad būs jādara diezgan bieži – bez sešiem pasaules čempionāta posmiem un šīs nedēļas rallija Lietuvā plānojam piedalīties arī Latvijas čempionāta posmos „Kurzeme” un „Latvija”, kā arī kādas treniņsacensībās.”
 
Komandas otra ekipāža ar Māri Neikšānu pie stūres Lietuvā nestartēs, taču šogad piedalīsies visos Latvijā notiekošajos rallijos „Sarma”, „BTA Rallijs Talsi”, „Kurzeme” un „Latvija”

Bez ģenerālsponsora „Latvijas Mobilais Telefons SIA” „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandu” atbalsta arī kompānijas „Latvijas Valsts Meži”, „LEC”, „Gros Auto”, „Cramo”, „Neste Oil”, „Juneka” un „Agip”.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV