Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Andis Neikšāns: “Tik specifiskos ceļos braukšu pirmoreiz!”

Mārtiņš Dzenītis, 11.02.2009. 12:39

„Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals turpina iepazīšanos pirms pasaules čempionāta autorallijā posma Norvēģijā. Ekipāžas pilots Andis Neikšāns atzīst – stūrmanim Norvēģijas rallijs būs ļoti grūts un arī pašam nāksies ātri adaptēties jauniem un nepieredzētiem apstākļiem.

Pēc pirmās no divām iepazīšanās dienām Andis atzīst, ka ir pārsteigts gan par ceļa segumu, gan par konfigurāciju. „Sniega šeit ir ļoti daudz - visu laiku kupenas ceļa malā ir līdz automašīnas jumtam!," pirmos iespaidos par trasi atklāj „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas" pilots. „Segums ir ļoti īpatnējs - nav kā Latvijas ziemas rallijos, kur ledus mijas ar sasalušu zemi. Šeit visu laiku jābrauc pa irdenu sniegu, kas nozīmē, ka jau iepazīšanās laikā jābrauc pa špūri. Arī sacīkstēs būs visu laiku jāmēģina šajā špūrē noturēties, jo ārpus tās sniegs ir ļoti irdens, līdz ar to arī ļoti slidens."

Tāpat Andi Neikšānu ir pārsteigusi ceļu konfigurācija. Līkumi sekojot cits citam un stūrmanim būšot pamatīgi jānopūlas ātrumposma laikā - brīžu atelpai faktiski nebūs. „Ir ātrumposmi, kur tiešām nav nekādu attālumu starp līkumiem - no viena līkuma uzreiz jātrāpa nākamajā. Tas viss notiek arī diezgan lēni - ar otro, trešo pārnesumu. Viens ātrumposms faktiski visu laiku ir tieši šāds un prognozēju, ka vidējie ātrumi šajā dopā būs ap 60 līdz 70 kilometriem stundā," stāsta Andis. „Citās vietās trase ir ātrāka un arī bīstamāka - reizēm šaurās un ātrās vietās gan iekšmalā, gan ārmalā ir koki un jātrāpa precīzi starp tiem. Tā kā sacensības būs interesantas, lai arī ļoti neierastas!"

Vēl viens faktors, kas ir lielais nezināmais „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandai", ir riepas. Sportisti kopš šī gada pasaules čempionāta ziemas rallijos startē ar 205/65R15 izmēra radžotām riepām, kas ir daudz platākas, nekā iepriekš izmantotās. Tas nozīmē, ka riepas vairāk slīdēs (no nespēs izgrauzties cauri sniegam) un tiek prognozēts, ka sportisti zaudēs aptuveni vienu sekundi uz kilometru, salīdzinot ar iepriekš izmantotajām šaurajām riepām. Anda Neikšāna/Pētera Dzirkala ekipāžai pirmā iepazīšanās ar šīm Pirelli riepām būs testa ātrumposms (shakedown) ceturtdienas rītā.

„Komandas taktiku plānojam tādu pat kā 2007. un 2008. gada Somijas rallijos - jābrauc bez riska un jādomā par finišu, nevis par izcilu rezultātu kādā no ātrumposmiem. Būsim piesardzīgi, bet ne lēni - rallijā ar tik daudz nezināmajiem pārgalvība un risks nekad neatmaksājas," saka „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas" treneris Pēteris Neikšāns

Bez ģenerālsponsora „Latvijas Mobilais Telefons SIA" „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandu" atbalsta arī kompānijas „Latvijas Valsts Meži", „LEC", „Gros Auto", „Cramo", „Neste Oil", „Juneka" un „Agip".

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV