Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

“Latvijas Mobilā telefona rallija komanda” dodas uz Somiju un Kipru

Mārtiņš Dzenītis, 05.03.2009. 15:24

Šajā nedēļas nogalē „Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda” dodas uz pretējām Eiropas pusēm. Ekipāža Māris Neikšāns/Raivis Jansons startēs ziemeļos, Somijā, notiekošajā Latvijas rallija čempionāta posmā – Joensuu rallijā. Savukārt Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals jau šajā nedēļas nogalē dodas uz dienvidiem, uz Kipru, kur nākamnedēļ risināsies pasaules autorallija čempionāta posms.
“Latvijas Mobilā telefona rallija komanda” dodas uz Somiju un Kipru

Māris Neikšāns/Raivis Jansons savu Latvijas čempionāta sezonu uzsāka ar ralliju „Sarma” februāra vidū. Tagad viņi dodas uz Somiju, kur cer turpināt cīņu par iekļūšanu labāko trijniekā Latvijas meistarsacīkšu ieskaitē. Skaidrs, ka Somijas ceļos vietējie sportisti ir ļoti spēcīgi un būt pārgalvīgi domāt, ka ir iespējama cīņa par augstām pozīcijām arī absolūtajā vērtējumā. „Mūsu mērķis ir punkti Latvijas čempionātā. Tos arī mēģināsim izcīnīt,” lakonisks ir Māris. „Mēģināšu pilnveidot braukšanas iemaņas un noslīpēsim sadarbību ar stūrmani, lai vasaras sezonā jau varētu iesaistīties arī cīņā par augstākām vietām Latvijas čempionāta ieskaitē.”

„Latvijas Mobilā Telefona rallija komandai” Somijā palīdzēs arī „Auto Stils” komandas ekipāža Zigurds Kalniņš/Ģirts Dombrovskis. Viņi būs labs papildspēks komandu ieskaitē, kurā patlaban izveidojies līderu trijnieks no „SEB Tieto Rally Team”, „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” un „RA Motosport”. Patlaban „Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda” atrodas otrajā vietā komandu vērtējumā, bet mērķis ir turpināt cīņu par čempiona titulu.

Tikmēr „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” vadošā ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals sestdien, kad Somijā būs sacensību diena, izlidos uz Larnaku, Kiprā. Tur nākamās nedēļas nogalē notiks PWRC otrais posms. Divi komandas mehāniķi uz Kipru jau ir devušies, jo laicīgi jāspēj nogādāt sacensību vietā sporta automašīna. Sestdien viņiem pievienosies Andis Neikšāns, Pēteris Dzirkals un Pēteris Neikšāns, bet otrdien atlidos pārējie mehāniķi.

Mājas lapā www.cyprusrally.com.cy jau publicēts dalībnieku saraksts un šoreiz PWRC braucēji startēs ar simtajiem numuriem. Tātad Anda Neikšāna/Pētera Dzirkala automobiļa sānus rotās 140. starta numurs. Kopā Kipras rallijam pieteikušies 35 dalībnieki, no kuriem lielākā konkurence sagaidāma tieši PWRC kategorijā – šeit uz starta stāsies 15 ekipāžas. No tām spēcīgajām ekipāžām, kuras startēja Norvēģijā, starta sarakstā nav Eivinda Brinildsena un Patrika Flodina, savukārt Andreass Mikelsens startē ārpus PWRC ieskaites. Savukārt starta sarakstā ir 2006. gada PWRC čempions Nassers Al Atija no Kataras un itālis Simone Kampedelli. Tāpat ātri varētu būt japānis Toši Arai un portugālis Bernardo Souza, kuri Norvēģijā izstājās dzinēju defektu dēļ.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV