Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Norvēģijas rallijs sācies, Neikšāns otrais PWRC

Mārtiņš Dzenītis, 13.02.2009. 01:50 | komentāri (1)

Ar divus kilometrus garu šova ātrumposmu Oslo sācies pasaules autorallija čempionāta posms Norvēģijā. Šīs ir pirmās sacensības šogad Production Car WRC kategorijā un tajās startē arī „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals.
Norvēģijas rallijs sācies, Neikšāns otrais PWRC

Uz starta PWRC kategorijā stājās 14 ekipāžas un pirmo ātrumposmu Neikšāns/Dzirkals veica ar otro labāko laiku – priekšā bija pieredzējusī Patrika Sandela/Emīla Akselsona ekipāža. Posma uzvarētāji ar savu Škoda Fabia Super 2000 trasē pavadīja vienu minūti un 39 sekundes (vidējais ātrums – 72,7 km/h), bet Neikšānam ātrumposma veikšanai bija nepieciešams par 0,9 sekundēm ilgāks laiks (vidējais ātrums 72,1 km/h).

Īstās sacensības gan sāksies tikai piektdien, kad sportistiem būs jāveic 125 kilometri pa piesnigušajiem Norvēģijas mežiem. Arī otrajā un trešajā dienā rallistiem būs jāveic aptuveni tikpat daudz kilometrus ātrumposmos.

Piektdien sportisti celsies jau nedaudz pēc sešiem no rīta un servisā pirmā ekipāža iebrauks pl. 7:10. Ātrumposmi sāksies 9:10 no rīta, bet pēdējais dienas ātrumposms startēs 15:40 pēc vietējā laika.

Sacensībām iespējams sekot līdzi arī mājas lapā www.neiksans.lv, kur dienas laikā vairakkārt tiks ievietota aktuālākā informācija no trases.
 
Bez ģenerālsponsora „Latvijas Mobilais Telefons SIA” „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandu” atbalsta arī kompānijas „Latvijas Valsts Meži”, „LEC”, „Gros Auto”, „Cramo”, „Neste Oil”, „Juneka” un „Agip”.

Pirmā ātrumposma rezultāti PWRC ieskaitē
Patriks Sandels/Emīls Akselsons (Zviedrija, Škoda Fabia Super 2000) 1:39,0, Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals (Latvija, Mitsubishi Lancer Evolution IX) +0,9, Andreass Mikelsens/Ola Floene (Norvēģija, Subaru Impreza WRX STI) +2,0, Eivinds Brinildsens/Denī Žirodē (Norvēģija, Mitsubishi Lancer Evolution IX) +2,3, Armindo Arauho/Miguels Ramaljo (Portugāle, Mitsubishi Lancer Evolution IX) +3,9, Tošihiro Arai/Glens Maknīls (Japāna, Subaru Impreza WRX STI) +4,0.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV