Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Pēc pirmās īstās Norvēģijas rallija dienas Neikšāns/Dzirkals ceturtie PWRC

Mārtiņš Dzenītis, 14.02.2009. 11:49

Lai gan Norvēģijas rallijā jau uz šo brīdi ir veikti teju 120 kilometri ātrumposmos, sportisti ir beiguši tikai pirmo no trim sacensību dienām. Pēc tās „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals ir ceturtie Production Car WRC ieskaitē un absolūtajā vērtējumā ieņem 18. pozīciju.
Pēc pirmās īstās Norvēģijas rallija dienas Neikšāns/Dzirkals ceturtie PWRC

Vakar sportisti veica sacensību pirmo šova ātrumposmu Oslo pilsētā, kur „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” ekipāža izcīnīja otro vietu PWRC ieskaitē. Šodien sacensības sākās pa īstam – sportisti devās Norvēģijas mežos. Braucot stabili un bez lieka riska, Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals šodienas ātrumposmos uzrādīja attiecīgi 6., 8., 8., 5., 6., 7., 6. un 3. labāko laiku ātrumposmos PWRC ieskaitē.

Lai gan dienas laikā pa ātrumposmiem bija jāveic teju 120 kilometri, sportistiem bija iespējas servisā iegriezties tikai vienu reizi. Turklāt šis bija tā sauktais „Remote Service” jeb izbraukuma serviss. Tas ilga tikai 15 minūtes, drīkstēja uzmontēt jaunas riepas, taču no rezerves daļām bija ļauts izmantot tikai tās, kuras sportisti pārvadā līdzi mašīnā. Respektīvi, ja mašīna dienas laikā tiek apskādēta, to reāli ir salabot tikai pēc sacensību dienas beigām.

Grūtības sagādāja pierašana pie jaunajām riepām. Andis Neikšāns atklāja, ka pa sasalušu grunti tās turas gana labi, pa ledu slīd, bet pa sniegu saķere ir pavisam neliela. Līdz ar to jābrauc piesardzīgi, kas arī šodien tika darīts. Rīt plānots braukt šādā pat tempā.

Atgādinām, ka sacensībām „live” režīmā iespējams sekot līdzi arī mājas lapā www.neiksans.lv, kur dienas laikā vairakkārt tiks ievietota aktuālākā informācija no trases.
 
Bez ģenerālsponsora „Latvijas Mobilais Telefons SIA” „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandu” atbalsta arī kompānijas „Latvijas Valsts Meži”, „LEC”, „Gros Auto”, „Cramo”, „Neste Oil”, „Juneka” un „Agip”.

Pirmā ātrumposma rezultāti PWRC ieskaitē:

Patriks Sandels/Emīls Akselsons (Zviedrija, Škoda Fabia Super 2000) 1.19:08,8, Armindo Arauho/Miguels Ramaljo (Portugāle, Mitsubishi Lancer Evolution IX) +2:08,9, Martins Prokops/Jans Tomaneks (Čehija, Mitsubishi Lancer Evolution IX) +2:35,2, Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals (Latvija, Mitsubishi Lancer Evolution IX) +3:01,5, Andreass Mikelsens/Ola Floene (Norvēģija, Subaru Impreza WRX STI) +3:38,7, Jaromirs Tarabuss/Daniels Trunkats (Čehija, Fiat Grande Punto Super 2000) +4:03,5.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV