Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Pirms pēdējās Norvēģijas rallija dienas Neikšāns/Dzirkals sestie PWRC

Mārtiņš Dzenītis, 15.02.2009. 03:12

Šodien Norvēģijā turpinājās pasaules čempionāta otrais posms autorallijā. Production Car WRC kategorijā šis ir pirmais etaps. Rīt sportistiem jāaizvada pēdējā sacensību diena un pirms tās „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals atrodas sestajā vietā klasē.
Pirms pēdējās Norvēģijas rallija dienas Neikšāns/Dzirkals sestie PWRC

Jau pirms šīs dienas sākuma Neikšāns/Dzirkals atkrita no ceturtās vietas uz piekto, jo tika atjaunots norvēģa Eivinda Brinildsena laiks pēc avārijas 5. ātrumposmā. Norvēģijs bija spiests nobraukt no ceļa, lai neietriektos skatītājos, kuri tobrīd palīdzēja no grāvja izkļūt avarējušai ekipāžai. Tādēļ Brinildsena laika atjaunošana ir loģisks solis.

Šo dienu Neikšāns/Dzirkals uzsāka ļoti piesardzīgi, pēc tam temps tika kāpināts. Divos šīs dienas ātrumposmos Andim bija ceturtais labākais rezultāts PWRC, trijos piektais, divos – septītais un vienā – sestais laiks. Dienu sportisti beidza ar sesto rezultātu PWRC ieskaitē un 18. pozīciju absolūti. Sportisti ir apmierināti gan ar savu sniegumu, gan ar rezultātu.

Lai gan parasti pēdējā sacensību diena ir ļoti īsa un tajā lielas izmaiņas rezultātos nenotiek, Norvēģijā viss ir savādāk – šeit tieši pēdējā diena ir pati garākā un katrs ātrumposms var ienest būtiskas izmaiņas rezultātos. Divi ātrumposmi ir 30 kilometru gari katrs, bet vēl pa pārītim – 19 un 11 kilometrus gari. Kopumā sportistiem rīt jāveic vairāk nekā 126 kilometri ātrumposmos.

Atgādinām, ka sacensībām „live” režīmā iespējams sekot līdzi arī mājas lapā www.neiksans.lv, kur dienas laikā vairakkārt tiks ievietota aktuālākā informācija no trases.
 
Bez ģenerālsponsora „Latvijas Mobilais Telefons SIA” „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandu” atbalsta arī kompānijas „Latvijas Valsts Meži”, „LEC”, „Gros Auto”, „Cramo”, „Neste Oil”, „Juneka” un „Agip”.

Pirmā ātrumposma rezultāti PWRC ieskaitē

Patriks Sandels/Emīls Akselsons (Zviedrija, Škoda Fabia Super 2000) 2.35:23,4, Eivinds Brinildsens/Denī Žirodē (Norvēģija, Mitsubishi Lancer Evolution IX) +2:01,7, Martins Prokops/Jans Tomaneks (Čehija, Mitsubishi Lancer Evolution IX) +3:00,9, Andreass Mikelsens/Ola Floene (Norvēģija, Subaru Impreza WRX STI) +3:21,6, Armindo Arauho/Miguels Ramaljo (Portugāle, Mitsubishi Lancer Evolution IX) +3:35,0, Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals (Latvija, Mitsubishi Lancer Evolution IX) +4:24,2.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV