Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Neikšāns/Dzirkals pakāpjas uz 7. vietu Kipras rallijā

Mārtiņš Dzenītis, 14.03.2009. 20:38

Pēc divām no trim Kipras rallija sacensību dienām septītajā pozīcijā PWRC ieskaitē un 20. pozīcijā absolūtajā vērtējumā atrodas „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals.
Neikšāns/Dzirkals pakāpjas uz 7. vietu Kipras rallijā

Dienu Latvijas duets uzsāka 10. vietā, taču jau pirms pirmā ātrumposma nopelnīja vēl papildus 50 soda sekundes par kavējumu, izbraucot no servisa zonas. Pirmo otrās dienas ātrumposmu latvieši veica ļoti piesardzīgi, jo bija bažas par automašīnas tehnisko stāvokli. Taču tās izrādījās nepamatotas. Rezultātā Neikšāna/Dzirkala duets šajā ātrumposmā ierindojās 11. vietā PWRC. Nākamajos ātrumposmos – astotajā un devītajā – „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” ekipāža ierindojās attiecīgi septītajā un piektajā vietā.

Dienas pēdējie divi ātrumposmi bija ļoti gari (31 un 26 km), tādēļ tos Neikšāns/Dzirkals nolēma veikt piesardzīgi, finišējot attiecīgi 7. un 6. vietā. Tādējādi dienu sportisti beidza 7. pozīcijā PWRC ieskaitē, 14,5 sekundes atpaliekot no piektās vietas un par vairāk nekā piecām minūtēm apsteidzot astotās vietas ieguvējus.

„Vietās, kur segums ir gluds, braucam savā tempā. Taču ir vietas, kur ir bedres, klints bluķi un lieli akmeņi. Tur braucam ļoti piesardzīgi, lai nesasistu mašīnu. Dienas pēdējā ātrumposmā pirms mums sākās lietus, kas pasliktināja rezultātu. Taču kopumā esam apmierināti ar rezultātu – rīt mēģināsim noķert vietējos Kipras braucējus un pakāpties vienu pozīciju augstāk,” stāsta Andis Neikšāns

Rīt sportistiem jāveic trīs ātrumposmi, taču tie būs ļoti izšķiroši. Pirmie divi būs attiecīgi 30 un 40 km gari, pēdējais – gandrīz 12 km garš.

Komandas ģenerālsponsors ir „Latvijas Mobilais Telefons SIA”. Vēl „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandu” atbalsta arī kompānijas „Latvijas Valsts Meži”, „LEC”, „Gros Auto”, „Cramo”, „Neste Oil”, „Juneka” un „Agip”.

„FxPro Cyprus Rally” pirmās dienas rezultāti
Armindo Arauho/Miguels Ramalju (Portugāle, Mitsubishi Lancer Evolution IX) 3.47:31,7, Patriks Sandels/Emīls Akselsons (Zviedrija, Škoda Fabia Super 2000) +16,5, Nasers Al-Atija/Džovanni Bernačīni (Katara, Subaru Impreza N14) +1:02,8, Toši Arai/Glens Maknīls (Japāna, Subaru Impreza N14) +2:30,5, Simone Kampedelli/Danilo Fapani (Itālija, Mitsubishi Lancer Evolution IX) +8:23,8, Karalamboss Timoteu/Savass Laoss (Kipra, Mitsubishi Lancer Evolution IX) +8:24,0, Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals (Latvija, Mitsubishi Lancer Evolution IX) +8:38,3.

Foto: Hiroši Seiki

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV