Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Neikšāns/Dzirkals desmitie pēc pirmās dienas

Mārtiņš Dzenītis, 13.06.2009. 13:29

Grieķijā sācies pasaules autorallija čempionāta posms – Akropoles rallijs. Pēc aizvadītajiem pirmās dienas ātrumposmiem „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals ieņem 10. vietu PWRC ieskaitē.

Grieķijas rallijs ir pazīstams kā tehnikai mokošākais visā pasaules čempionātā. Ceļa segums ar asajiem akmeņiem un klintīm spēj sabeigt jebkuras automašīnas piekari un riepas, savukārt ārā valdošais 40 grādu karstums (salonā sportistiem ir jāpanes 60 līdz 70 grādu temperatūra!) ir īsts pārbaudījums ekipāžām.

Pēc veiksmīgā starta PWRC pirmajos etapos Norvēģijā un Kiprā „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” ekipāžai neizdevās tikt pie ieskaites punktiem Portugāles un Itālijas rallijos, kas nozīmē, ka Grieķijas rallijam ir izvēlēta piesardzības taktika. Tādēļ arī pirmā diena tika veikta rezervēti. Arī otrajā un trešajā dienā ekipāža nevēlas pārlieku riskēt.

Līderi PWRC ieskaitē pēc pirmās dienas ir vietējie sportisti Lambros Atanasulas/Nikolaos Zakheos, kuri startē ar Škoda Fabia Super 2000 automobili. Tikai astoņas sekundes no viņiem atpaliek ar tādu pat automašīnu startējošie zviedri Patriks Sandels/Emīls Akselsons. Pirmās dienas beigās vadošo trijnieku noslēdz katarieša Nasera Al-Atijaha un itāļa Džovanni Bernačīni ekipāža.

„Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” ģenerālsponsors ir „Latvijas Mobilais Telefons SIA”. Vēl komandu atbalsta arī kompānijas „Latvijas Valsts Meži”, „LEC”, „Gros Auto”, „Neste Oil” un „Juneka”.

Akropoles rallija rezultāti pēc pirmās dienas
1. Lambros Atanasulas/Nikolaos Zakheos (Grieķija, Škoda Fabia)    1.31;44,1
2. Patriks Sandels/Emīls Akselsons (Zviedrija, Škoda Fabia)    +8,2
3. Nasers Al-Atijahs/Džovanni Bernačīni (Katara, Subaru Impreza)    +12,6
4. Armindo Arūžo/Miguels Ramaljo (Portugāle, Mitsubishi Lancer)    +18,2
5. Tošihiro Arai/Glens Maknīls (Japāna, Subaru Impreza)        +28,0
6. Martins Prokops/Jans Tomaneks (Čehija, Mitsubishi Lancer)    +50,7
10. AndisNeikšāns/Pēteris Dzirkals (Latvija, Mitsubishi Lancer)    +3:23,2

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV