Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Kipras rallijā Neikšāns/Dzirkals finišē piektie, PWRC kopvērtējumā latvieši trešie

Mārtiņš Dzenītis, 15.03.2009. 13:17

Pasaules autorallija čempionāta posmā Kiprā 5. vietu PWRC ieskaitē izcīnījuši „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” sportisti Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals. Šāds sniegums ļāvis Latvijas sportistiem pacelties uz trešo vietu PWRC čempionāta kopvērtējumā.
Kipras rallijā Neikšāns/Dzirkals finišē piektie, PWRC kopvērtējumā latvieši trešie

Kipras rallijs komandai bija ļoti grūts. Pirmkārt, Andis Neikšāns vēl nekad mūžā nebija braucis asfalta rallijā, un pirmā Kipras rallija diena bija pa asfalta segumu. Otrkārt, Andis vēl nekad mūžā nebija braucis tik sarežģītā rallijā – vidējais ātrums otrajā un trešajā sacensību dienā nepārsniedza 60 kilometrus stundā! Tas tādēļ, ka ceļi Kiprā ir ļoti līkumoti, bedraini un akmeņaini.

Pēc pirmās dienas „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” duets ieņēma 10. vietu PWRC, jo bija nepieciešams mainīt salūzušo pārnesumkārbu un tā rezultātā tika nopelnīts divu minūšu un 20 sekunžu laika sods. Otrajā rallija dienā Neikšāns pacēlās uz 7. vietu PWRC, bet pēdējā dienā spēja aizcīnīties līdz 5. vietai.

„Šis tiešām bija grūts rallijs, tādēļ esmu ļoti apmierināts, ka esam finišā. Mums vēl daudz jāmācās, lai varētu pabraukt tikpat ātri kā PWRC līderi, taču finišs pirmajos divos posmos 5. vietā ir labs sasniegums. Lai gan sākotnēji domājām, ka visgrūtāk būs pierast asfalta segumam, par kādu nekad mūžā nebijām braukuši, beigās izrādījās, ka tieši zemes ceļi ir vissarežģītākie. Ļoti lēni veicām sarežģītās vietas, kur ir daudz bedru un akmeņu. Tur zaudējām daudz laika. Tomēr esam finišā un tas ir lieliski! Nepārsitām nevienu riepu, mašīnu nesalauzām. Žēl, ka gadījās ķibele ar pārnesumkārbu, bet tāds ir rallijs!,” pēc finiša komentēja Andis, uzrādot arī Latvijas autorallija visu laiku izcilāko rezultātu absolūtajā vērtējumā – Neikšāns/Dzirkals finišēja 15. pozīcijā.

Nākamais pasaules autorallija čempionāta posms ar Latvijas sportistu līdzdalību notiks jau pēc trim nedēļām, kad no 2. līdz 5. aprīlim Algarves apkārtnē notiks Portugāles rallijs. Uz to Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals dodas kā trešā labākā ekipāža PWRC kopvērtējumā – priekšā vien zviedra Patrika Sandela un portugāļa Armindo Arauho ekipāžas, kuras finišēja attiecīgi pirmajā un otrajā vietā Kipras rallijā.

Komandas ģenerālsponsors ir „Latvijas Mobilais Telefons SIA”. Vēl „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandu” atbalsta arī kompānijas „Latvijas Valsts Meži”, „LEC”, „Gros Auto”, „Cramo”, „Neste Oil”, „Juneka” un „Agip”.

PWRC Kipras rallija rezultāti

„FxPro Cyprus Rally” neoficiālie rezultāti
Patriks Sandels/Emīls Akselsons (Zviedrija, Škoda Fabia Super 2000) 4.50:34,7, Armindo Arauho/Miguels Ramalju (Portugāle, Mitsubishi Lancer Evolution IX) +18,3, Nasers Al-Atija/Džovanni Bernačīni (Katara, Subaru Impreza N14) +58,8, Toši Arai/Glens Maknīls (Japāna, Subaru Impreza N14) +8:34,1, Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals (Latvija, Mitsubishi Lancer Evolution IX) +11:35,3, Karalamboss Timoteu/Savass Laoss (Kipra, Mitsubishi Lancer Evolution IX) +11:50,4.

PWRC neoficiālais kopvērtējums pēc 2. posma
Patriks Sandels/Emīls Akselsons (Zviedrija, Škoda Fabia Super 2000) 20 punkti, Armindo Arauho/Miguels Ramalju (Portugāle, Mitsubishi Lancer Evolution IX) 13, Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals (Latvija, Mitsubishi Lancer Evolution IX) 8, Eivinds Brinildsens/Denī Žirodē (Norvēģija, Mitsubishi Lancer Evolution IX) 8, Nasers Al-Atija/Džovanni Bernačīni (Katara, Subaru Impreza N14) 6, Martins Prokops/Jans Tomaneks (Čehija, Mitsubishi Lancer Evolution IX) 6.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV