Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latvieši izcīna medaļas 2009. gada Pasaules skolēnu čempionātā

Kristīne Kokina, 20.04.2009. 19:58

Rūdolfs Zērnis, Sandra Grosberga, Valters Ļubinskis, Līga Valdmane, Ance Rusova, Sabīne Tilta, Arta Martinsone, Gatis Berežnojs un Alvis Reinsons izcīnījuši individuālās medaļas Pasaules skolēnu čempionātā, kas no 14. līdz 20. aprīlim notika Madridē, Spānijā.
Latvieši izcīna medaļas 2009. gada Pasaules skolēnu čempionātā

No Latvijas uz Spāniju devās četru skolu komandas un četru izlašu komandas. No skolām tika pārstāvētas Valmieras Pārgaujas ģimnāzija, Draudzīgā aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzija, Smiltenes ģimnāzija un Saldus pilsētas 2. vidusskola.

16. aprīlī jaunie orientieristi veica garās distances skrējienus.

Jaunietēm vecāko skolu komandu grupā (D1) visaugstvērtīgāko rezultātu uzrādīja Sabīne Tilta (Valmieras Pārgaujas ģimnāzija), kura izcīnīja 3. vietu. Savukārt jaunākajā grupā (D2) pirmajā sešiniekā divas Draudzīgā aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas sportistes: Arta Martinsone ieguva 3. vietu, bet Sandra Grosberga uzrādīja 5. rezultātu. Jauniešiem jaunāko skolu izlašu grupā (H2) divas medaļas Saldus pilsētas 2. vidusskolai: zelts Rūdolfam Zērnim, bet bronza Gatim Berežnojam.

Valsts izlašu vecākajā grupā (D1) 3. vieta Ancei Rusovai, bet jaunākajā grupā (D2) 2. vieta Līgai Valdmanei. Labāko sešiniekā iekļuva arī Valters Ļubinskis, kuram H1 grupā 5. vieta.

Vidējā distancē skolu izlašu grupā D1 visaugstvērtīgāko rezultātu atkal uzrādīja Sabīne Tilta (Valmieras Pārgaujas ģimnāzija), kura izcīnīja 6. vietu. Savukārt D2 grupā zelta medaļa Sandrai Grosbergai, bet Ievai Šķesterei 4. vieta (abas Draudzīgā aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzija). H2 grupā garās distances zelta medaļai vēl vienu augstākā kaluma medaļu pievienoja Rūdolfs Zērnis (Saldus pilsētas 2. vidusskola).

Valsts izlašu grupā vidējā distancē D1 grupā Ance Rusova par vienu vietu uzlabojas savu garās distances sniegumu un ieguva sudraba medaļu. D2 grupā 6. vieta Līgai Valdmanei. Lielisku sniegumu parādīja H2 grupas puiši – 1. vietā Valters Ļubinskis, 3. vietā Alvis Reinsons un 4. vietā Emīls Henrijs Taube.

Pasaules skolēnu čempionāts tagad notiek katru gadu un tajā tiek pārstāvētas skolu un valsts izlašu komandas divās vecuma grupās: H/D1 startē 1992 un 1993. gadā dzimušie, bet H/D2 startē 1994. un 1995. gadā dzimušie. Jaunie orientieristi izcīna medaļas garajā un vidējā distancē, kā arī komandu kopvērtējumā. Sacensības noslēdzas ar draudzības stafeti (tiek veidotas jauktās valstu komandas), kas ir neatņemama Pasaules skolēnu čempionāta sastāvdaļa.

Oficiālā sacensību mājas lapa: http://www.wsco2009.es/index.html
Rezultāti: http://www.wsco2009.es/results.html


Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV